eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egymilliárd forintos nyereséget vár a Mátrai Erőmű – lapszemle

A Honvédkórház cáfolja, hogy az orvosok felmondták az önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződésüket – írja a Magyar Idők. A Népszava szerint a kiváló termés ellenére sok tokaji kis családi termelő aggódik a jövője miatt. A Világgazdaság a Mátrai Erőmű Zrt. vezérigazgatójával, Valaska Józseffel közölt interjút. A Portfolio a legnépszerűbb autókról közölt listát. Két lehetőség van ingyenes dombornyomott kártyát kapni – számol be a Pénzcentrum.

A Magyar Idők a Honvédkórház közleményére hivatkozva azt írja, hogy nem mondták fel az orvosok az önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződésüket az intézményben. A kórház ezzel cáfolta azt az értesülést, amely szerint több mint száz orvos nem vállal önkéntes túlmunkát, mivel nem valósultak meg az ígért emelések, sőt kevesebb pénzt kaptak. A Honvédkórház ezzel szemben közölte, hogy a túlmunkáért járó bérezést 40 százalékkal növelték. A Magyar Idők arról értesült, hogy a Honvédkórház sürgősségi centrumában 6-8 műszakvezető szakorvos felmond szeptembertől, de az intézmény ezt is cáfolta, hangsúlyozva, hogy senki nem hagyja el a kórházat és a biztonságos betegellátáshoz szükséges orvosi létszám rendelkezésre áll – írja a lap.

A Népszava szerint a kiváló termés ellenére sok tokaji kis családi termelő aggódik a jövője miatt, mivel kevés a felvásárló. Emiatt összességében akár 30-40 ezer mázsa szőlő is a gazdáknál maradhat. A szabályozások is egyre szigorúbbak, ezért több nagy borfeldolgozó kivonult a régióból. A lapnak nyilatkozó gazdálkodó szerint fideszes urak játszótere lett a borvidék, ezzel szemben a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója, Goreczky Gergely azt mondta, hogy nincs gond a felvásárlással, csak egyesek mesterségesen próbálják befolyásolni az árakat a feszültség keltésével.

A Világgazdaság a Mátrai Erőmű Zrt. vezérigazgatójával, Valaska Józseffel közölt interjút. A vezető elmondta, hogy a társaság egymilliárd forintos nyereséget vár idén, a tavalyi 9,1 tized milliárd forintos veszteség után. Valaska József arról is beszélt, hogy fontosabbá válik a megújuló energia, erről stratégia is készült. A fejlesztések anyagi fedezetéért a Mátrai Erőmű eladja a visontai naperőművet, és a társaság profiljába nem illeszkedő ingatlanokat.

A Portfolio a legnépszerűbb autókról közölt listát. A portál az Auto, Motor und Sport összeállítását szemlézve azt írja: 2018 első félévében Ford F-sorozat volt a legnépszerűbb, ezt követi a Toyota Corolla és az Auris, majd a Volkswagen Golf következik. Az 50-es listán a japán autókból szerepel a legtöbb.

A Pénzcentrum két olyan lehetőségről számol be, amelyekkel ingyenes dombornyomott bankkártyát lehet kapni. Elérhető például Magyarországról az egyik leggyorsabban fejlődő európai fintech cég bankkártyája, egy éves díj nélküli Mastercard. Emellett egy, alapvetően a nemzetközi utalások költségeinek leszorítására létrejött, finn gyökerű start-up is kínál olyan ingyenes dombornyomott Mastercardot magyar ügyfeleknek, amelyre forintban, belföldi utalással vagy kártyás fizetéssel is feltölthetünk pénzt. Részletek a Pénzcentrumon.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×