eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Szófia, 2018. május 16.Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Néppárt, az EPP ülésére érkezik Szófiában 2018. május 16-án, az EU és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója előtti napon. (MTI/EPA/Boriszlav Trosev)
Nyitókép: Boriszlav Trosev

Ezt válaszolta Orbán Viktor, amikor a CEU-ról kérdezték

A miniszterelnök szerint a jó döntéshez idő kell.

Fontosabb a döntés minősége, mint az időpont – fogalmazott a miniszterelnök, amikor az Index, a Hvg.hu és az Atv.hu újságírója a parlamentben arról kérdezte, meglesz-e nyáron a megállapodás a kormány és a CEU között? Orbán Viktor azt felelte, hogy a "Jó döntéshez idő kell". Arra a kérdésre, hogy a CEU augusztusig szeretné megkötni a megállapodást, különben kilátásba helyezték az egyetem elköltöztetését, Orbán azt mondta:

Fontosabb a döntés minősége, mint az időpont.

Mint arról az Infostart is beszámolt, napirend előtt is téma volt a Közép-Európai Egyetem ügye az Orsdzággyűlésbne. Mellár Tamás, a Párbeszéd frakciójából arra emlékeztetett, hogy a kormány még mindig nem állapodott meg az intézménnyel, ezért kérdésessé vált az oktatás szeptemberi megkezdése a CEU-n. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt kérte az egyetemtől, hogy a többi külföldi egyetemhez hasonlóan tartsa be a törvényeket, ne megváltoztatni akarja azokat.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×