eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Komoly gondot jelenthet a magány – hetilapszemle

A magány kezelésére minisztériumot hoztak létre az Egyesült Királyságban – írja a Heti Válasz. A Figyelő Frank Füredi magyar származású szociológiaprofesszorral közöl interjút. A HVG szerint több százezer szavazót hozhatnak a kormánypártoknak a nyugdíjas-szövetkezetek.

A Figyelő Frank Füredi magyar származású szociológiaprofesszorral közöl interjút. A szakember úgy véli, az Európai Unió saját legitimációja érdekében új értékeket talál ki, amelyek különböznek a hagyományos nemzeti értékrendszertől. Meglátása szerint a magyar baloldal elveszítette a kapcsolatot a néppel, ezért kénytelen külföldről ötleteket importálni. Az Egyesült Királyságban élő szociológus azt mondta, a keresztény érték nem azt jelenti, hogy mindenkinek templomba kell járnia vasárnaponként, sokkal inkább viselkedési normákat, világnézetet takar. Ezt pedig át kell adni a bevándorlóknak.

A Heti Válasz arról ír, Theresa May brit miniszterelnök magányügyi tárcát hozott létre, mert a szigetországban 200 ezer olyan ember él egyedül, akinél akár egy hónap is eltelhet anélkül, hogy bárkivel beszélgetni tudna. Magyarországon is komoly gondot jelenthet hamarosan a magány, a 15 éven felüli népesség köréből csupán 3,5 millió ember él házasságban: a nők 40, a férfiak 45 százaléka. Az elvált, idős korukra egyedül maradt emberek általában egyetlen gyermekük segítségére számíthatnak majd.

A HVG cikke szerint több százezer szavazót hozhatnak a kormánypártoknak a nyugdíjas-szövetkezetek. Bár a bér nem túl nagy, az alacsony nyugdíjat megduplázhatja. Az új foglalkoztatási forma július eleji bevezetése óta mostanáig csaknem száz közérdekű nyugdíjas-szövetkezett hoztak létre, az ezeknél regisztráltak száma meghaladja a 20 ezret, bár egyelőre csak töredékük dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×