eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
Fellélegezhetnek a nyugdíjasok

Fellélegezhetnek a nyugdíjasok

Egyre kevesebb időskorú válik bűncselekmény áldozatává, a regisztrált elkövetések száma 2013 óta a felére csökkent - tudta meg a Magyar Idők a Belügyminisztériumtól.

Tavaly országosan mintegy 28 ezer hatvan év feletti állampolgár esett áldozatul valamilyen bűncselekménynek, azonban ez a szám csak a fele annak, amelyet 2013-ban regisztráltak - írja a lap.

Budapest és Pest megye után Borsodban volt a legtöbb időskorú sértett 2017-ben.

Ez utóbbi térségben néhány éve még évente négyezer felett volt azoknak a nyugdíjasoknak száma, akik valamilyen bűncselekmény áldozatává váltak, de tavaly már csak körülbelül kétezer idős sértettet tartottak számon.

A bűncselekmények többsége

  • csalás,
  • lopás és
  • testi sértés, de
  • nem ritka a rablás és
  • a gyilkosság sem, amelynek következtében az elmúlt évben öten vesztették életüket Borsodban.

A fővárosban több mint hétezer, míg Pest megyében csaknem háromezer sértettet regisztráltak tavaly ebben a korcsoportban, és szintén a csalás, a lopás és a testi sértés volt a leggyakoribb. Budapesten és a megyében összesen tizenöt esetben indult eljárás olyan gyilkosságok miatt, amelyek áldozatai idősek volt.

A bűnügyileg fertőzött megyék táborába tartozik Jász-Nagykun-Szolnok is.

A Dunántúl északi és nyugati felén viszont az adatok szerint "nyugalmas a nyugdíjasok élete". A legjobb eredményeket a határ menti Vas megye tudhatja magáénak, ott elenyészően kevés idős ember esett áldozatul csalásnak vagy lopásnak. Sőt ebben a térségben tavaly egyetlen rablás és gyilkosság sem fordult elő. Nógrád megye is élen jár: tavaly mindössze 28 testi sértést, három rablást és egy gyilkosságot jegyeztek fel az erőszakos ügyek listájára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×