eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Újra járhat a hármas metró - karácsonyi ajándék a budapestieknek

Újra járhat a hármas metró - karácsonyi ajándék a budapestieknek

A BKV folyamatosan reagál az utasforgalmi adatokra – hangsúlyozta az InfoRádiónak Bolla Tibor, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Bolla Tibor szerint az első tapasztalatok pozitívak, bár vannak olyan időszakok, amikor zsúfoltak a járművek, de minden utas el tud jutni a kívánt úti célhoz. A metró üzemelése idején is tapasztalni lehetett egyes idősávokban tömött szerelvényeket – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A BKK szakembereivel karöltve a közlekedési vállalat a minap értékelte az első napok tapasztalatait, és

folyamatosan történnek utasszámlálások

– tette hozzá. Ennek következményeként eggyel több járművet állítottak menetrendbe a 12-es és 14-es villamos vonalán, illetve lehetőség szerint további sűrítéseket is ígért a BKV-vezér. „A buszoknál ez nem látszik indokoltnak” – emelte ki. 

A pótlójáratoknál a késés nem azt jelenti, hogy többet kell várni a buszokra, pusztán az adott konkrét jármű érkezik később az eredeti menetrendhez képest – hangsúlyozta Bolla Tibor. Ennek az az oka, hogy az Árpád úton gyakran beállnak autóval a buszsávba, ezzel akadályozva a haladást, illetve a megállókban többet vesz igénybe az utasok le- és felszállása, mint tervezték. A rendszerben tartalékjárművek is vannak, amelyeket zsúfoltság idején az adott környékről tudnak indítani.

A hétvégi közlekedés a kevesebb utas ellenére nagyobb figyelmet igényel,

hiszen az egész metróvonal le van zárva – ismerte el a vezérigazgató. A Belváros átengedő kapacitása szűkös a Deák Ferenc tér környékén, épp ezért nagyon lelassul a buszok közlekedése. Vizsgálja a társaság, hogy hogyan lehetne egyéb útvonalakat – esetleg villamossíneket – használni.

A metróvonal felújítását végző vállalkozóval megkezdődtek a tárgyalások, miszerint

az adventi hétvégéken visszaállítják a metróforgalmat,

ha ez műszakilag megoldható. A BKV vezetője szerint minden esély megvan rá, hogy ezt kivitelezni lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×