Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ajándékvásárlás helyett keressen kincset!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ha előrelátóak voltak és már megvásárolták a karácsonyi ajándékot, akkor az előttünk álló hétvégét akár a természetben is tölthetik kirándulással.

Az Országos Kéktúra útvonalát bejáróknak erre a hétvégére a Szarvaskő és Sirok közötti szakasz teljesítését javasolja az InfoRádió a Mátra keleti végében, vagy a Mátraverebely-Sámsonháza-Nagybárkány-Macska hegy-Tepke útvonalat a cserház dombjain.

Börzsönyben Nagyorosziból érdemes indítani a kirándulást, menjenek a Pénzásás felé, majd a Kámor hegy és Csehvár érintésével érkezzenek meg Diósjenőre. A Kámorról egyébként azt tartja a legenda, hogy a gyomra kincseket rejt, és az ajtót egy mogyoróbokor takarja el, amely csak a virágvasárnapi mise idejére nyílik ki, és ha nem igyekszik az alkalmi Indana Jones, akkor bent reked egy kerek esztendőre.

A budai hegyekben is bőven van látnivaló - például a várromok: a Kis-vár és Ajnard lovag vára. 16 kilométert kell gyalogolniuk, ha ezeket a Tinnye-Nagyszénás-Ördög-oltár-szikla-Piliscsaba útvonalon keresik fel. Ezen a vidéken egy érdekes és szép körtúra is indítható Pilisvörösvárról a Nagy-Kopasz-hegyen és a Vörös-hegyen keresztül. A Dévényi Antal kilátóba nem érdemes kihagyni.

Pilisszentkeresztről a Zsivány-sziklák és Dobogókő irányába érdemes menni a Thirring-körúton, a Két-bükkfa nyereg és Pilis-tető érintésével, de óvatosan, mert néhány helyen könnyű leesni. A Pilisben a Vörös-kőre is felmehetnek, ha szép az idő, a Dunakanyar gyönyörű panorámája is látható.

A Velencei-hegységben a Sukoró feletti ösvények kínálnak remek időtöltést, a kenusoknak pedig csorogjanak le a Hévizi- és a Gyöngyös-patakon, utána pedig túrázzanak egyet a Keszthelyi-hegységben.

Túratársat is lehet találni a turatars.com oldalon.

Hideg lesz, öltözzenek fel jól!

„Szombaton fátyolfelhős, napos, vasárnap ismét többnyire derült időre van kilátás. Éjszakánként keményebb fagyokra, a nappali időszakban kevéssel 0 fok fölötti hőmérsékletre számíthatunk” - mondta a meteorológus.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. A hosszú távú gyaloglásra vágyók budai, pilisi, mecseki, bükki, bakonyi és mátrai programok közül válogathatnak a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján.