Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Látás hónapja - Ezer gyerek ingyen kapott szemüveget

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ezer mélyszegénységben élő gyermeknek készített ingyenesen szemüveget a Magyar Látszerész Szövetség a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével. A Látás Hónapja keretében meghirdetett akcióban a látásvizsgálatot és az elkészült szemüvegek eljutását is biztosítják a rászorulóknak - mondta a szervezet elnöke az InfoRádióban.

„A programot a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen végezzük, az ő feladatuk, hogy megtalálják, felkutassák a rászoruló gyerekeket, utána megszervezzük a vizsgálatukat, majd a szövetség adományként elkészíti és eljuttatja nekik a szemüveget” - mondta el a Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

Tóbiás Richárd hozzátette, sokszor a mélyszegénységben élők mobilitására sincs pénz.

„Vagy finanszírozzuk az eljutást, vagy mi megyünk hozzájuk” - mondta a Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

A program keretében iskoláskorú, 6-18 éves gyerekek kaptak ingyen szemüveget. A szövetség egy mérőberendezést is adományozott a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának.

„Az országos UV-teszt során a látszerész szövetség mérőpontjain kiderült, a klinika nem tud ilyen vizsgálatot végezni, ezért úgy döntöttünk, beszerzünk egy ilyen berendezést az egyetemnek” - mondta Tóbiás Richárd.

Elmondta, ez egy olyan berendezés, amellyel azonnal kiderül egy szemüvegről vagy napszemüvegről, hogy van-e rajta UV-védőréteg vagy nem.