eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem lesznek idén új átmeneti otthonok - lapszemle

Egyetlen új férőhelyet sem létesíthetnek idén a gyermekek átmeneti otthonait és a családok átmeneti otthonait üzemeltető szolgáltatók - tudta meg a Magyar Nemzet. A Népszabadságnak Ángyán József adott interjút.

Egyetlen új férőhelyet sem létesíthetnek idén a gyermekek átmeneti otthonait és a családok átmeneti otthonait üzemeltető szolgáltatók, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem ad állami támogatást az új férőhelyek működtetésére - tudta meg a Magyar Nemzet. A családok átmeneti otthonaiban hatalmas a férő- helyhiány, sok családnak több hónapot kell várnia, hogy bekerüljön, az igénylők száma pedig folyamatosan nő. Ráadásul a meglévő férőhelyek finanszírozására a szakember szerint az állam 100 ezer forinttal kevesebbet fizet, mint 11 évvel ezelőtt.

A Népszabadságnak Ángyán József adott interjút. A volt fideszes földművelésügyi államtitkár úgy véli: haveri bérlők, haveri tulajdonossá váltak a földárveréseken, és még csak saját pénzt sem kell beletenniük a vásárlásba. A korábbi bérleti díj fedezi az olcsó állami hitel összegét.

Megtették a hatásukat a McDonald's újításai az Egyesült Államokban - olvasható a Portfólión. A gyorsétteremlánc negyedéves amerikai bevételei négy éve nem látott mértékben emelkedtek, ennek köszönhetően pedig könnyedén felülteljesítette az elemzői várakozásokat a társaság.

Az idén meghirdeti az emberierőforrás-fejlesztésre szánt uniós támogatások 90 százalékát a tárca - mondta a Magyar Időknek Köpeczi-Bócz Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára. A cikk szerint a március végéig megjelenő kiírások keretében mintegy 200 milliárd forintra lehet majd pályázatot benyújtani a felzárkózást segítő, esélyegyenlőséget támogató, foglalkoztathatóságot javító, iskolafejlesztési és egészségügyi projektekre.

Már telepítik a technológiát a mintegy 20 milliárd forintból megépülő mohácsi vágóhídra, ahol szeptemberben indulhat a próbaüzem, az év végén pedig a termelés - írja Ferjancsik Domonkosra, az MCS Vágóhíd Zrt. egyik igazgatósági tagjára hivatkozva a Népszabadság.

A holnapi nemzetközi holokauszt emléknapon egy magyar grafikus, Szilágyi Varga Zoltán kisfilmjét vetítik a televíziók Európa-szerte. A Népszabadság úgy fogalmaz: a Memento című animációs mozgókép arra a kérdésre keres és talál választ, hogy kik öröklik meg Auschwitzot.

57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették a Gyere haza fiatal program kezdete óta - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában. A Magyar Nemzet azt írta: a programot az NGM háttérintézménye kísérleti programként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, minimálisan 50 fő hazatérésének támogatását tűzték ki a célul 3 év alatt.

Nagyon fel vannak fújva a recessziós félelmek, a befektetők túlzottan aggódnak az amerikai gazdaság állapota miatt - vélik a Goldman Sachs stratégái. A Portfólió úgy fogalmaz: szerintük az elmúlt hetekben látott részvénypiaci eladási hullám jó bevásárlási lehetőségeket teremtett.

Már idén is több halálos áldozattal járó szén-monoxid-mérgezés történt. Pedig egy jó szén-monoxid érzékelővel elkerülhető lenne a baj. A választás azonban nem egyszerű, sok a silány termék a boltokban. A Pénzcentrum összegyűjtötte, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×