eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Egyesület a Római-partért: szükség van a mobilgátra

Az Egyesület a Római-partért szerint szükség van a mobilgátra, a szervezet bírálta a Párbeszéd Magyarországért (PM) népszavazási kezdeményezését.

A szervezet csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely, a PM társelnöke, Zugló polgármestere kedden tudatta: pártja helyi népszavazást kezdeményez a 2024-es nyári olimpiáról, a Városliget beépítéséről és a római-parti mobilgátról.

Az egyesület szerint olyan pártról van szó, amelynek "nincsen súlya". Azt írták: évi 200 millió forinttal gyarapítják a kerületi költségvetést, miközben "Budapest legnagyobb nyilvános szennyvíztelepén tengődnek". A római-parti szállodák, sportpályák és vendéglátóhelyek ezer embernek adnak munkát, mégis nap mint nap ki vannak téve az állandó árvízveszélynek és a fertőzéseknek.

Bizonyos politikusok a jelenlegi, áldatlan állapotokat akarják konzerválni, és azt a hamis látszatot keltik, hogy a területen élők és dolgozók ingatlanspekulánsok, akik közpénzen gátat kívánnak építeni, és még a természetet is feláldoznák a profitjuk érdekében - olvasható a közleményben.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a part régi szépsége már csak nyomokban fedezhető fel, mivel az árvizek mindent elpusztítanak. Rengeteg a beomlott épület és a gaz, a környék lassan egy "sittlerakóra" hasonlít.

Az egyesület hangsúlyozta: nem kívánja ezeket az állapotokat, és úgy gondolja, hogy a többség egyetért velük. Rendezett Római-partot szeretnének, sok zöldfelülettel, sétánnyal, kutyafuttatóval, bicikliúttal és csatornázott büfékkel, ez azonban csak akkor lehetséges, ha van gát, amely megvédi ezeket a fejlesztéseket és a parton lévő épületeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×