eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Romániában talál menedéket két orosz medve

Romániában talál menedéket két orosz medve, melyekkel gazdáik rosszul bántak, ketrecben tartották és sörrel itatták őket - jelentette be csütörtökön a Milioane de prieteni (Millió barát) állatvédő szervezet.

"Orosz állatvédő szervezetek értesítettek bennünket arról, hogy két 20 év körüli hím medvét tartanak Szocsi egy étterme mögött egy szűk ketrecben. Gazdáik és turisták is gyakran itatták őket sörrel" - közölte Liviu Cioineag, a Milioane de prieteni igazgatója az AFP-vel.

A két állatot román állatvédők az általuk létrehozott, 69 hektáron elterülő medverezervátumban várják, mely a legnagyobb a világon. Jelenleg 79, fogságból mentett mackó él a Brassó melletti területen, Albániából és Amerikából is érkezett oda lakó.

"Szállításukra valószínűleg áprilisig kell várni, mert előbb az orosz hatóságoknak kell dönteniük a két medve lefoglalásáról. Addig mi gondoskodunk a kényelmes utazásukról" - tette hozzá az igazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×