eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Fidesz 2012-ben kizárta Veress Áront, akinél hamis eurókat találtak

Nem a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, akit a párt már 2012-ben kizárt soraiból - közölte a Fidesz szerdán, miután az Index arról számolt be: a nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozatának elnökénél találtak a rendőrök 30 ezer eurónyi hamis pénzt.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében az írta: a párt Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal, ha igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.

A rendőrség kedden tette közzé, hogy csaknem 30 ezer eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le a nyomozók egy férfitől a fővárosban.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított február 4-én késő este Budapesten, a Keleti pályaudvaron egy másik férfinek ajánlott fel egy 100 eurós bankjegyet beváltásra. Az "ügyfél" azonnal szólt a rendőröknek. A gyanúsított megpróbált elmenekülni, ám a járőrök elfogták. Előállítása után házkutatást tartottak a tartózkodási helyén, a főváros I. kerületében, és a lakásából 297 hamis 100 eurós, valamint öt 20 eurós bankjegy került elő.

A 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és kihallgatásakor azt mondta, hogy tartozás fejében kapta a pénzt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×