eur:
388.65
usd:
361.79
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Jakab Zsuzsannát második időszakra jelölték a WHO európai regionális igazgatójának

Jakab Zsuzsannát második ötéves időszakra is jelölték az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatói posztjára - jelentette be kedden a szervezet illetékes testülete.

A jelölést a WHO végrehajtó tanácsának 2015. január 15-i genfi ülésén kell jóváhagyni. Ellenjelöltet nem indítottak. A második igazgatói időszak 2015. február elsejével kezdődik - közölte a WHO európai regionális bizottsága, amely a régió 53 tagállamának az egészségügyi minisztereiből álló igazgató testület.

A magyar szakember mielőtt regionális igazgató lett, 2005-2010 között a stockholmi székhelyű Európai Betegségmegelőzési és -ellenőrzési Központ (ECDC) igazgatója volt.

A WHO európai régiója az elmúlt években különlegesen sikeres volt az egészségügyben mutatkozó egyenlőtlenségek elleni stratégia és politika előmozdításában a tagországokban, és az egészségügyi rendszerek megreformálásának elősegítésében - emlékeztet a WHO európai regionális bizottsága.

Jakab Zsuzsanna második regionális igazgatói megbízatása során a fő feladatának azt tekinti, hogy kapcsolatot teremtsen az egészség és a fenntartható fejlődés között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×