eur:
395.94
usd:
369.57
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

Hiába a belépődíj, bevezetése óta is közel 100 ezer turista kereste már fel Velencét

A város bizonyos részei, utcái gyakran válnak járhatatlanná a turisták tömegei miatt, amiből a helyi lakosságnak nagyon elege van, ezért kezdtek belépődíjat szedni a látogatóktól. Ez már az első 11 napban mintegy egymillió eurót hozott a kasszába.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, április 25. és 30. között, május 1. és 5. között, valamint május összes többi szombatján és vasárnapján, június 8-tól az összes hétvégén, és július 6-7-én és 13-14-én fizetős a belépés a turisták számára Velencébe. A napi 5 eurós jegyet minden 14 évnél idősebb látogatónak meg kell vennie, ha reggel fél kilenc és délután négy óra között lép be. Belépőkapuk nem lesznek, a regisztrációt és a díj befizetését a városi rendőrség és más ellenőrök végzik majd. Nemfizetés esetén a bírság 50 eurótól 300 euróig terjed.

A belépődíjas rendszer bevezetése utáni első tizenegy nap alatt a város már 975 ezer eurót szedett be

- írja a Bild híradása nyomán az Index. A regisztráció és a díjfizetés egy online felületen történik, a felhasználók itt kapnak a pénzükért egy QR-kódot, és ezt kell felmutatni a szúrópróba-szerű ellenőrzésekkor.

Az idei tesztfázis után a díjat 2025-ben vezetik majd be véglegesen. A jelenlegi elképzelések szerint ekkor a belépő árát tíz euróra emelnék, melytől a város évi 13 millió eurós bevételt remél. A pénzt többek között környezetvédelmi projektekre és felújítási intézkedésekre kívánják fordítani.

További turistaellenes intézkedést is hozott a város, június 1-től tilos lesz 25 főnél nagyobb turistacsoportokat fogadni Velencében. Az elképzelés szerint a csoportok így gyorsabban tudnak majd haladni, és nem állnak majd olyan sokáig a szűk utcákon, hidakon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×