eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A kifizetett devizahitelek után is jár visszatérítés - lapszemle

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy azok is számíthatnak pénzre, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hiteleiket. A napi.hu üzemanyag-ár csökkenést jósol.

Nemcsak az élő szerződéssel rendelkező devizahitelesek kaphatják vissza a tisztességtelennek ítélt egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés miatti összeget, hanem azok az adósok is, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hiteleiket - mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjével a ma kezdődő háromnapos kihelyezett tapolcai frakcióülés előtt beszélt a lap.

A Népszabadság azt írja, hogy át kell tervezni a vasút új InterCity kocsijait, mert nem akadálymentesek. A MÁV elismerte a hibát, mondván: nem követték a szabványváltozást, így kerekes székkel nem lehetne használni a kocsikat. A fejlesztés 1,4 milliárd forintba került.

Az Indexen az olvasható, hogy a Barcalona akadémiáján nevelkedő játékosokról közölt cikket a barcaelonai sportlap, a Sport. Õk azok, akik hamarosan berobbanhatnak a felnőtt csapatba. A jobb oldali középpályások között említik Matiast, vagyis Tajti Mátyást, a 16 éves magyart, akit a nyáron igazolt le a Barcelona.

A napi.hu szerint elképzelhető, hogy az olaj ára további tíz százalékkal zuhan, egyes elemzők szerint 70-90 dolláros szintek is visszaköszönhetnek az olajpiacon, ami lejtőre küldheti az üzemanyagok árát is.

A Portfolio szerint a németek költségvetése annyira kiegyensúlyozott lehet jövőre, hogy nem lesz szükség új adósság felhalmozására nettó értelemben az ország működéséhez. A pénzügyminiszter "adósságmentes" költségvetési terveit természetesen rengeteg kritika érte az ellenzék részéről, sokak szerint a német infrastruktúra romlása ugyanúgy növeli majd az adósságukat, csak éppen láthatatlanul.

A Pénzcentrum szerint Ördög Nóra igazi üzletasszonnyá nőtte ki magát: a TV2 újdonsült műsorvezetője pár évvel ezelőtt egy barátnőjével alapított tanácsadó céget, amely meglehetősen sikeres: tavaly 37 millió forint nettó árbevételre tett szert, míg 2012-ben "csupán" 17 millióra.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×