Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét beléphetnek a Jobbik munkatársai az Országgyűlésbe

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét beléphetnek a képviselői irodaházba és az Országgyűlés épületébe a jobbikos képviselők személyi titkárai, a párt szakértői és meghívott vendégei.

Szilágyi Zoltán az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel kedden közölte: a Jobbik frakció képviselőit érintő korlátozó intézkedésre a földtörvény elfogadását megakadályozni szándékozó rendbontás okán került sor. Tájékoztatása szerint a házbizottság szeptember 4-i ülésén a Jobbik frakció nevében Balczó Zoltán úgy nyilatkozott, hogy "akciójuk egyszeri, egyedi lépés volt, a jövőben mindezt nem kívánják gyakorlattá tenni, és az Országgyűlés előtt álló, a társadalom lényeges kérdéseit megoldani szándékozó feladatok érdekében nem kívánják fenntartani a feszült viszonyt a frakció és a házvezetés között".

"Kövér László házelnök a bejelentést nyugtázva, annak jóhiszeműségében nem kételkedve, a korlátozás feloldásával kívánt hozzájárulni a képviselők munkájának nyugodt mederbe tereléséhez" - ismertette Szilágyi Zoltán.

Kövér László azután tiltotta le a Jobbik frakció valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját, hogy a Jobbik képviselői a földtörvény júniusi zárószavazása előtt megzavarták az Országgyűlés ülését: felvonultak az elnöki emelvényre egy nagy méretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval, majd a levezető elnök felszólítására sem hagyták el az emelvényt. A jobbikosok az ezután elrendelt szünet alatt sem mentek le a pulpitusról, így a földtörvényt végül a levezető elnök kezdeményezésére nem név szerinti, hanem gombnyomásos szavazással fogadták el.