eur:
388.65
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Fazekas: Csend van a földtörvény körül

A parlamenti ülésszak végével a földtörvény miatti felháborodás is megszűnt, ami azt bizonyítja, hogy a vita a politika küzdőterén zajlott - mondta az InfoRádiónak a vidékfejlesztési miniszter.

Volt némi hangoskodás a földtörvény körül, de a nyári szünet beköszöntével ez megszűnt. Ebben a témában most csend van - mondta az InfoRádiónak a vidékfejlesztési miniszter, aki hozzátette: a politikai küzdőtéren zajlott a vita, a gazdatársadalom elfogadja és megérti az új szabályozást.

A parlament által elfogadott törvény a magyar vidék és gazdák érdekét szolgálja - mondta Fazekas Sándor, aki úgy véli, kiállja az alkotmányosság próbáját, és nem tart az ombudsmani vizsgálattól sem.

A miniszter beszélt arról is, hogy a tavalyi évhez képest 20-25 százalékkal több búzát takaríthatnak be az idén a gazdák. Az őszi búza aratása a napokban befejeződik, a várhatóan mintegy 5,5 millió tonna termés minősége kiváló. Hangsúlyozta: ezzel biztosított a belföldi kenyérgabona-, vetőmag-, és takarmány-ellátás, sőt exportra is marad gabona. A tárca vezetője emlékeztetett: az aratás lassan a vége felé tart, de az őszi árpa betakarítása már befejeződött, 4,4 millió tonna a termés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×