eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Soltész Miklós: A gyermekek vállalása örömöt jelent, és erősíti Európát

A nagy család, a gyermekek vállalása örömöt jelent, és erősíti egész Európát - mondta Soltész Miklós, Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára az európai népesedési és családügyi hét záró rendezvényén szombaton Budapesten, a Millenáris Parkban.

A rendezvényen a köszöntők előtt, az Európai Unió és Magyarország családfáját szimbolizáló alkotásra feltették a 27 tagállamot jelképező almákat.

Soltész Miklós arra biztatta a fiatalokat: merjenek családot alapítani, gyermeket vállalni, mert Magyarország és az egész Európai Unió jövője ezen múlik.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: egyre kevesebben vannak azok, akik családban élnek, pedig a család biztonságot nyújt, ahova vissza lehet vonulni, ahol az együtt örülés és együtt szomorkodás egy életre elszakíthatatlan köteléket tud kialakítani. Ez a biztonság elsősorban érzelmi szál, emellett pedig szociális, anyagi hátteret is nyújt - mondta.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár kiemelte, hogy a magyar uniós elnökség egy évek óta mostohaként kezelt témát, a családok témáját állította középpontba.

Szólt arról, hogy az új alaptörvény a családok számára egy újfajta minőséget biztosít, ugyanis olyan közösségnek ismeri el, mely gazdasági közösség is.

Magyarországon körülbelül 615 ezer egygyermekes, 428 ezer kétgyermekes és 177 ezer három vagy többgyermekes család van, számukra a családi típusú adórendszerrel biztosított a jövő, az újabb gyermek vállalása - tette hozzá.

A Millenárison a "Családünnep Európával" című rendezvény egészen szombat estig tart, koncertek, színházak, játszóházak, kiállítások, várják a látogatókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×