eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Titkos ügynökök a hazai fogdákban - lapszemle

Titkos ügynökök a hazai fogdákban - olvashatjuk a Magyar Nemzetben. Hazánk büntetés-végrehajtási intézeteiben jelenleg is dolgoznak titkos ügynökök, besúgók, "téglák" és "fülek", akiket a rendszerváltozás előtt még lojalitásból szerveztek be. A Népszabadság arról ír, hogy Magyarország az utolsók között van a nők foglalkoztatását tekintve. A nők kevesebbet keresnek, és még mindig sok fizetetlen munkát végeznek.

Kevés szabadidő és sok ingyenmunka - írja a Népszabadság. Magyarország az utolsók között van a nők foglalkoztatását tekintve - derül ki az OECD nők helyzetével foglalkozó, friss jelentéséből. Bár a kétkeresős családmodell mára szinte mindenhol általánossá vált, a férfiak továbbra is az első számú eltartói a családoknak. A nők kevesebbet keresnek, és még mindig sok fizetetlen munkát végeznek.

Egyre kevesebb gyereket szülnek és egyre többet dolgoznak a nők - legalábbis az iparilag fejlett államokban, az úgynevezett OECD-országokban. A szervezet most kiadott jelentése szerint szinte mindenhol csökken a gyerekszám. Csak néhány olyan ország van, ahol meghaladja a kettőt az egy nőre eső gyerekek száma, ilyen például Franciaország, Írország, Törökország és az Egyesült Államok. Magyarország az utolsók között van.

Titkos ügynökök a hazai fogdákban - olvashatjuk a Magyar Nemzetben. Hazánk büntetés-végrehajtási intézeteiben jelenleg is dolgoznak titkos ügynökök, besúgók, "téglák" és "fülek", akiket a rendszerváltozás előtt még lojalitásból szerveztek be, ma már viszont államtitkot képező belső szabályozás alapján, javadalmazás fejében alkalmaz a titkosszolgálat - mondta el a lapnak Palatinus Gábor nyugalmazott nyomozó.

Titkos nyomozásoknál gyakran előfordul, hogy ügynököket vesz igénybe a hatóság, információikat bűnözői csoportok leleplezésére, nyomozási stratégia kiépítésére használhatják - fűzte hozzá.

A fizetett fogdaügynökök általában nyilatkozattal kötelezik el magukat, és munkájukért napi bért vagy fix összeget kapnak. Alkalmilag szabad állampolgárok is bevonulhatnak fegyintézetbe, de lehet ügynök a büntetését töltő elítéltekből is, akik a büntetőintézetben adható kedvezményekért vállalhatják az információszerzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×