Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jogszerű szerződés esetén is visszakérheti a pénzt a BKV

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 2006 óta jóváhagyott tanácsadói szerződések jogszerűségét, illetve teljesítését vizsgálja a BKV vezetése, mert azt gyanítják, hogy néhány esetben úgy fizettek ki pénzt, hogy aki megkapta, az nem dolgozott meg érte - mondta el az InfoRádiónak Tomasitz István, a közlekedési vállalat megbízott jogi igazgatója.

Minden, 2006 óta aláírt tanácsadói szerződést megvizsgál a BKV - közölte a társaság megbízott jogi igazgatója. Tomasitz István az InfoRádiónak elmondta, a vizsgálat 652 szerződést érint, és várhatóan március végére zárul le. Ennek a vizsgálatnak a kapcsán tett feljelentést 13 cég ügyében Kocsis István vezérigazgató múlt hétfőn - tette hozzá.

A teljesítéssel kapcsolatos valamennyi körülményt megvizsgálják, azt is, hogy túlzóak-e ezek a megállapodások, és szükség volt-e az adott szolgáltatás megrendelésére - közölte a megbízott jogi igazgató.

Hangsúlyozta: egyelőre olyan hiányosságok tűntek fel, hogy a szerződések alapján valós teljesítés nélkül történtek kifizetések, vagy legalábbis a BKV-nál nincs ezeknek nyoma.

Jogszerű szerződés esetében is visszakérheti a pénzt a társaság, ha fény derül arra, hogy nem történt teljesítés, mivel így a szerződés színlelt és semmis. Mivel a BKV közpénzből gazdálkodik, ilyen esetben a hűtlen kezelés gyanúja is felvethető - fejtette ki Tomasitz István.

A vitás szerződések esetében házon belül nincs nyom arról, hogy megtörtént-e a teljesítés, ezért tették meg a feljelentéseket - emelte ki a megbízott jogi igazgató, aki hozzátette, még nincs arról információ, hogy lenne olyan szerződés, amelynek összegét polgári úton vissza lehetne perelni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt