eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin

Jogszerű szerződés esetén is visszakérheti a pénzt a BKV

A 2006 óta jóváhagyott tanácsadói szerződések jogszerűségét, illetve teljesítését vizsgálja a BKV vezetése, mert azt gyanítják, hogy néhány esetben úgy fizettek ki pénzt, hogy aki megkapta, az nem dolgozott meg érte - mondta el az InfoRádiónak Tomasitz István, a közlekedési vállalat megbízott jogi igazgatója.

Minden, 2006 óta aláírt tanácsadói szerződést megvizsgál a BKV - közölte a társaság megbízott jogi igazgatója. Tomasitz István az InfoRádiónak elmondta, a vizsgálat 652 szerződést érint, és várhatóan március végére zárul le. Ennek a vizsgálatnak a kapcsán tett feljelentést 13 cég ügyében Kocsis István vezérigazgató múlt hétfőn - tette hozzá.

A teljesítéssel kapcsolatos valamennyi körülményt megvizsgálják, azt is, hogy túlzóak-e ezek a megállapodások, és szükség volt-e az adott szolgáltatás megrendelésére - közölte a megbízott jogi igazgató.

Hangsúlyozta: egyelőre olyan hiányosságok tűntek fel, hogy a szerződések alapján valós teljesítés nélkül történtek kifizetések, vagy legalábbis a BKV-nál nincs ezeknek nyoma.

Jogszerű szerződés esetében is visszakérheti a pénzt a társaság, ha fény derül arra, hogy nem történt teljesítés, mivel így a szerződés színlelt és semmis. Mivel a BKV közpénzből gazdálkodik, ilyen esetben a hűtlen kezelés gyanúja is felvethető - fejtette ki Tomasitz István.

A vitás szerződések esetében házon belül nincs nyom arról, hogy megtörtént-e a teljesítés, ezért tették meg a feljelentéseket - emelte ki a megbízott jogi igazgató, aki hozzátette, még nincs arról információ, hogy lenne olyan szerződés, amelynek összegét polgári úton vissza lehetne perelni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×