eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Holnap teszi le az esküt Forgács Imre a parlamentben

Holnap teszi le az esküt az igazságügyi és rendészeti miniszternek jelölt Forgács Imre a parlamentben. Az eskütétel a szokásoktól eltérően az interpellációs időszak végén lesz, miután a jelöltet még aznap három bizottság is meghallgatja. Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára Draskovics Tibort váltja az igazságügyi és rendészeti tárca élén.

Az Országgyűlés idei utolsó, kétnapos ülésén a többi között dönt az új polgári törvénykönyv hatálybalépéséről szóló javaslatról, illetve számos, az új polgári jogi kódexszel összefüggő előterjesztésről, valamint a kormány korrupcióellenes csomagjáról.

A képviselők határoznak az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény módosításáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési képviseletére vonatkozó jogalkotási folyamatról szóló határozati javaslatról. Várhatóan módosul a közoktatásról szóló törvény, valamint több pénzügyi jogszabály, továbbá szavazás lesz az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról, amely bevezeti az ötmillió forintos felső határig kiszabható egészségügyi bírságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×