eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ha nincs tél, az autósok nem vesznek téli gumit

Az Autó című szakújság rovatvezetője szerint az autósok a téli gumin, illetve a gumiszervizen is próbálnak spórolni, ez az egyik oka, hogy szinte teljesen üresek a szervizhelyek, annak ellenére, hogy számos akcióval csalogatják a vásárlókat.

Az autósok akkor érzik, hogy itt a téli gumi ideje, amikor hideg van, leesik az első hó és fagyos reggelekre ébrednek. Egyelőre még nem érzik a bőrükön, hogy itt a tél - indokolta az InfoRádiónak az Autó című magazin rovatvezetője, miért nem fogynak az üzletekben és a szervizekben a téli gumik.

Karner Miklós szerint a másik ok az lehet, hogy az autósok többsége elgondolkodik azon, szüksége van-e egyáltalán téli gumira, mert úgyis csak a városban közlekednek a kocsival, ráadásul anyagilag sincsenek olyan helyzetben, hogy új gumigarnitúrát vásároljanak.

Sokan úgy gondolják, hogy saját kezűleg is fel tudják helyezni az abroncsokat, így nem mennek szervizbe, ahol azonban számos akcióval csábítják az autósokat. Ez persze vonzó lehet, ám a szakértő szerint kérdés, hogy a sok kedvezményt látva ki tudnak-e igazodni azon, mi is az igaz ár. Kiderülhet ugyanis, hogy a kedvezményesen megvásárolt abroncs tavalyi fejlesztésű, vagy a raktáron maradt, és így akar a szerviz megszabadulni tőle.

Karner Miklós szerint megoldás lehet a használt téli gumi vásárlása, ám ezt csak ideiglenes megoldásként javasolja a téli mínuszuk előtt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×