Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ha nincs tél, az autósok nem vesznek téli gumit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Autó című szakújság rovatvezetője szerint az autósok a téli gumin, illetve a gumiszervizen is próbálnak spórolni, ez az egyik oka, hogy szinte teljesen üresek a szervizhelyek, annak ellenére, hogy számos akcióval csalogatják a vásárlókat.

Az autósok akkor érzik, hogy itt a téli gumi ideje, amikor hideg van, leesik az első hó és fagyos reggelekre ébrednek. Egyelőre még nem érzik a bőrükön, hogy itt a tél - indokolta az InfoRádiónak az Autó című magazin rovatvezetője, miért nem fogynak az üzletekben és a szervizekben a téli gumik.

Karner Miklós szerint a másik ok az lehet, hogy az autósok többsége elgondolkodik azon, szüksége van-e egyáltalán téli gumira, mert úgyis csak a városban közlekednek a kocsival, ráadásul anyagilag sincsenek olyan helyzetben, hogy új gumigarnitúrát vásároljanak.

Sokan úgy gondolják, hogy saját kezűleg is fel tudják helyezni az abroncsokat, így nem mennek szervizbe, ahol azonban számos akcióval csábítják az autósokat. Ez persze vonzó lehet, ám a szakértő szerint kérdés, hogy a sok kedvezményt látva ki tudnak-e igazodni azon, mi is az igaz ár. Kiderülhet ugyanis, hogy a kedvezményesen megvásárolt abroncs tavalyi fejlesztésű, vagy a raktáron maradt, és így akar a szerviz megszabadulni tőle.

Karner Miklós szerint megoldás lehet a használt téli gumi vásárlása, ám ezt csak ideiglenes megoldásként javasolja a téli mínuszuk előtt.

Hanganyag: Szépvölgyi István