eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Dobson Tibor: ,,Nem indokolt vizsgálat elrendelése"

A Fővárosi Tűzoltóság kommunikációs főosztályvezetője szerint nem indokolt vizsgálat elrendelése a pénteken, egy tűzeset után kórházba vitt tűzoltók ügyében. Dobson Tibor azután beszélt erről, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője azonnali ellenőrzést kért az eset miatt.

Hangsúlyozta: a vizsgálatot nem is rendelhette volna el Tatár Attila, mert erre a munkáltatónak, vagyis Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnoknak van hatásköre, ő azonban ezt a lépést nem látta indokoltnak.

Dobson Tibor úgy fogalmazott: a katasztrófavédelem vezetőjének döntése csak arra alkalmas, hogy megkérdőjelezze a tűzoltók szakmai hozzáértését, amivel nem értenek egyet.

Az öt tűzoltó már hazamehetett, miután megállapították, hogy nem kaptak áramütést. A XIII. kerületi Hajcsár úton, a rákosrendezői pályaudvar területén kigyulladt romos ház oltását azután kezdték meg, hogy áramtalanították az épületet, a tűzoltók mégis bizsergést éreztek a karjukban, amikor alumínium létrájukat a bádogtetőhöz illesztették. Az érintett öt szakembert az oltás után vitték megfigyelésre kórházba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×