eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az ELTE csökkentené a hallgatók és az oktatók leterheltségét

Az ELTE csökkentené a hallgatók és az oktatók leterheltségét. Októberben módosíthatják a nagy vihart kavart terézvárosi csendrendeletet. A kiskereskedők évről évre árbevételüknek három százalékától is elbúcsúzhatnak a készletveszteségek miatt.

A Népszabadság írásából kiderül: októberben módosíthatják a nagy vihart kavart terézvárosi csendrendeletet, amely szerint a kerületi üzleteknek szeptembertől főszabályként este tízkor kellene zárniuk. A VI. kerület szeptember közepéig várja az érintett vendéglátóhelyek tulajdonosaitól, üzemeltetőitől a változtatási javaslatokat, amelyeket ígérete szerint beépít a rendeletbe az október végén ülésező képviselő-testület. A vendéglátósok kódexet készítenek, hogy így szűrjék ki a problémás helyeket.

A Napi Gazdaság az Európai Központi Bank negyedéves jelentésére hivatkozva arról számol be, hogy a lakáshitelek iránti kereslet 2006 eleje óta először növekedett a második negyedévben az eurozónában, és a vállalatok úgy látják: fordulóponthoz érkezett a bankok hitelpolitikája. Lassult a kölcsönök drágulása és a kondíciók nem váltak még keményebbekké.

A Világgazdaság egy nemzetközi kutatás alapján azt írja, hogy a kiskereskedők évről évre árbevételüknek három százalékától is elbúcsúzhatnak a készletveszteségek miatt . Pedig a cégek jelentős megtakarítást érhetnének el belső folyamataik átszervezésével: a veszteségek megelőzhetők lennének, ugyanis azok egyharmada a vállalat hibáinak tudható be. A készletveszteségek legfőbb oka a külső és belső lopás, a szállításból, valamint a tárolásból eredő kár.

A portfolio.hu elemzésében az áll: az elmúlt hetekben intenzíven emelkedett a külföldiek magyar állampapír-állománya és a friss adatok szerint már három hónapos csúcsról beszélhetünk. A piaci fejlemény még a Magyar Nemzeti Bank hétfői váratlan mértékű kamatcsökkentése indokai között is megtalálható volt. A cikkből kiderül mi van a külföldiek felfutó magyar állampapír-állománya mögött, és ez mennyi előnnyel jár Magyarország számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×