eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

A kormányfő egymillió forintot fizetett be a krízisalapba

Bajnai Gordon felkérte Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja ki a Dohány utcában megvert zsidó férfi ügyének körülményeit, és dolgozzon ki javaslatokat, mit lehet tenni a hasonló helyzetek elkerülése érdekében. Egyebek mellett erről számolt be Szollár Domokos kormányszóvivő.

Az országban senkit sem érhet sérelem a származása vagy a vallása miatt - mondta a kormányszóvivő annak kapcsán, hogy június 30-án éjjel három férfi megvert egy zsidó származású embert a Dohány utcában. Szollár Domokos elmondta: Bajnai Gordon felkérte Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, hogy tájékozódjon a vizsgálat állásáról, és tegyen javaslatot a hasonló helyzetek elkerülésére.

Szollár Domokos beszámolt arról, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn Ankarában aláírja a Nabucco gázvezetékről szóló kormányközi megállapodását az érintett országok képviselőivel közösen.

A kormányszóvivői tájékozatón szó volt arról is, hogy 5,5 milliárd forint gyűlt össze mostanáig a kormány által júniusban létrehozott krízisalapban. Bajnai Gordon - azon túl, hogy fizetését és illetményeit ide utalja - egymillió forintot ajánlott fel magánvagyonából az alap számára - mondta Szollár Domokos.

Elhangzott az is, hogy a kormány ismét engedélyezi a gyermekjátékok és kozmetikumok árusítását a piacokon; valamint az, hogy könnyítettek a mezőgazdasági munkagépek közlekedésének szabályain. Mostantól az aratás idején a munkaterülethez viszonyítva nem 20, hanem 50 kilométeres körzetben nem kell engedélyt kérni a közútkezelőtől.

További könnyítés, hogy ha valakit mégis megbüntetnek az ötven kilométeres körzeten kívül eső közlekedés miatt, akkor a korábbinál hatvan százalékkal kisebb összegű büntetést kell fizetnie.

Újságírói kérdésre válaszolva Szollár Domokos elmondta: a magyar uniós biztos-jelölt megnevezése egyelőre nincs napirenden, ahogyan az sem, hogy le kell-e váltani Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatóját. Hozzátette: amint lezárult a Pénzügyminisztériumi vizsgálat az MNV ügyében, akkor döntenek a személyi vagy a szerkezeti átalakításokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×