eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Már apadnak folyóink

Megkezdődött az apadás a Duna szigetközi szakaszán - közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető-helyettese.

Szilbekné Molnár Katalin elmondta: Nagybajcsnál csaknem 30 centiméterrel csökkent a vízszint reggelre, így Dunaremete térségében elsőfokúra, Nagybajcsnál másodfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget.

A Rábán - másodfokú készültség mellett - mára várják az újabb árhullám tetőzését a Sárvár alatti szakaszon. Győrnél, ahol szintén másodfokú a készenlét lassú apadás kezdődött az éjszakai tetőzés után.

A Lajta magyarországi szakaszát újabb árhullám érte el. Reggel 277 centiméteres vízállást mértek, ami 60 centiméterrel haladja meg a harmadfokú készültség szintjét.

Közben tovább nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága, amely most csaknem 3370 hektár. Másodfokú a készültség a Szigetközben és a Rábca alsó hansági részén, ahol éjjel-nappal szivattyúznak. A Hanság kapuvári vidékén viszont javult a helyzet, ott csak nappal dolgoznak a szivattyúk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×