eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin

A férfiak inkább ingyen dolgoznak, a nők pénzt adnak

A budapestiek és a nők leginkább pénzadományokat adnak a rászorulóknak, a vidékiek és a férfiak gyakrabban önkéntes munkával segítenek - derül ki a Nonprofit Információs és Oktatóközpont felméréséből a magyar adományozási kultúráról. A NIOK Alapítvány 10 ezer civil szervezetről gyűjtött információt, hogy segítse az adományozókat és az önkénteseket.

Magyarországon a társadalom csaknem 70 százaléka, mintegy 7 millió ember vesz részt az adományozásban - mondta el az InfoRádióban Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója.

Az adományozásban a legaktívabbak azok a 40 év alatti felnőttek, akik 3-5 fős családokban élnek, és van keresetük. Az egyedül élők kevésbé segítenek másokon.

A segítők nem mind pénzt adnak. Vannak, akik természetbeni adományokat ajánlanak fel, vagy önkéntes tevékenységet végeznek.

Ez utóbbi, azaz az önkéntes munka inkább a férfiakra jellemző, és a vidéki, kisebb közösségekre. Itt a munkájukat ingyen felajánlók aránya eléri az 50 százalékot. A pénzadomány a nőkre jellemzőbb, és főleg a nagyvárosiakra.

A NIOK Alapítvány az adományozói kedv és kultúra jobbítása érdekében létrehozott egy honlapot is - ez adhat.hu címen érhető el -, amelyen csaknem 10 ezer szervezet adatait gyűjtötték össze.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×