eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Senki nem gondolt arra, mi lesz ezekkel a gyerekekkel, ha felnőnek"

Kevés az állami támogatás és a szakember ahhoz, hogy az autisták felnőttkori életét segítsék - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó Napsugár '67 Alapítvány kuratóriumi elnöke, Ébner Gyuláné.

Csak két éve szembesültünk azzal, mi lesz akkor, ha az intézményben ápolt autista gyerekek "kinövik" az Autista Segítő Központot, nem volt olyan nap, hogy egy-egy szülő ne hívott volna kétségbeesetten - mondta az Arénának Ébner Gyuláné.

A Napsugár '67 Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a gyerekek sorsának megoldása szociális feladat, amelynek a megoldása az állam felelőssége. Szerencsére az illetékes szervezetek próbálnak segíteni, ha kicsi lépésekben is, de haladunk előre - tette hozzá.

A baj csak az, hogy időben nem gondolt senki arra, mi lesz az autista gyerekekkel, ha felnőnek.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×