eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Három Molotov-koktélt dobtak Kóka János épülő házára

Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János szabad demokrata pártelnök épülő házára a Normafánál szombatról vasárnapra virradóan.

Az MTI úgy tudja, hogy a Molotov-koktélok károkat okoztak az épületben, de azok pontos mértéke egyelőre nem ismert.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a elmondta, hogy éjfél körül ismeretlen tettes Molotov-koktélokat dobott egy XII. kerületi építkezésre. A sajtóügyeletes nem nevezte meg az épülő ingatlan tulajdonosát.

A benzines palackok okozta tüzet a biztonsági őr eloltotta. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős - tette hozzá.

Kormos Endre közölte: a XII. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást.

"Elképedve és szomorúan tapasztaljuk, hogy milyen irányba tart a magyar közélet" - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Hozzátette: rémisztőnek tartja, hogy valakinek a házára Molotov-koktélokat dobjanak azért, mert esetleg nem értenek egyet a politikai nézeteivel.

Horn Gábor szerint a mostani támadás mögött feltehetően szélsőséges, "gondolkodni nem tudó" emberek állhattak.

A liberális politikus nem tartja valószínűnek, hogy az egészségbiztosításról szóló hétfői szavazás összefüggésben lenne a rongálással.

Horn Gábor hozzátette, hogy a közélet egy része nem hajlandó elhatárolódni a szélsőséges nézeteket vallóktól.

Mint mondta, ezért fordulhat elő, hogy idegenellenes csoportok masírozzanak magyar településeken és az is, hogy saját garázsában ismeretlenek megverjék Csintalan Sándort.

A Fidesz a törvény és a rend pártja, amely a leghatározottabban elítél minden erőszakos cselekményt, irányuljanak azok bármely magyar állampolgár személyi vagy vagyonbiztonsága ellen. Így a leghatározottabban elítéljük a Kóka János SZDSZ-elnök Normafánál épülő villáját ért rongálást is - írta a párt budapesti elnöke.

Elvárjuk a rendőrségtől, hogy a lehető legrövidebb időn belül kerítse kézre a tetteseket - tudatta Fónagy János.

Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a Magyar Köztársaság kormánya mélységesen elítél minden ilyen támadást függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki politikust ér a sérelem.

Véleménye szerint Magyarországon minden demokrata ugyanezt gondolja erről: tűrhetetlen, megengedhetetlen és túlmegy minden határon.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, minden embernek tennie is kell azért, hogy megállítsuk ezt a rendkívül káros folyamatot, mert az egész országnak árt, ha egyes szélsőséges politikai erők semmilyen eszköztől nem riadnak vissza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×