Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bölcskei: \"Rosszindulatú az Egészségügyi Minisztérium\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormánynak vissza kell vonnia az egészségbiztosítási törvénycsomagot - véli a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Bölcskei Gusztáv szerint a magán-biztosítótársaságok bevonása az egészségügybe a politikai élet egyik legdurvább beavatkozása a nemzet életébe ebben a parlamenti ciklusban. A püspök arra kérte a lelkészeket, hogy keressék meg a parlamenti képviselőket és bíztassák őket arra, hogy szavazzanak nemmel a törvényre.

Az egészségügyi törvény módosítása átgondolatlan, és a társadalomra gyakorolt hatását fel nem mérő tervezet, amelyet a jelenlegi formájában nem szabad rázúdítani az emberekre, mivel senki sem tudja megmondani, hogy ez pontosan milyen következményekkel járna - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Bölcskei Gusztáv rosszindulatúnak és cinikusnak nevezte az Egészségügyi Minisztériumot: a tárcánál azt állítják, hogy a Magyar Református Egyház támogatja a betegek kiszolgáltatottságára épülő hálapénzrendszert, és ellensége a szegények minőségi ellátásának.

A református püspök szerint a minisztérium úgy akarja beállítani az egyházat, hogy annak nincs jogosultsága ilyen kérdésekben állást foglalni.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke szerint "demokratikus és egyházi" eljárás, hogy javasolta a lelkészeknek: keressék meg a parlamenti képviselőket és kérjék meg őket arra, hogy szavazzanak nemmel a törvényre.

Bölcskei Gusztáv azt mondta: csak arra tudnak apellálni, hogy a képviselőkben megszólal az egyéni lelkiismeret.

Hanganyag: Molnár Anikó