eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin

Bölcskei: "Rosszindulatú az Egészségügyi Minisztérium"

A kormánynak vissza kell vonnia az egészségbiztosítási törvénycsomagot - véli a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Bölcskei Gusztáv szerint a magán-biztosítótársaságok bevonása az egészségügybe a politikai élet egyik legdurvább beavatkozása a nemzet életébe ebben a parlamenti ciklusban. A püspök arra kérte a lelkészeket, hogy keressék meg a parlamenti képviselőket és bíztassák őket arra, hogy szavazzanak nemmel a törvényre.

Az egészségügyi törvény módosítása átgondolatlan, és a társadalomra gyakorolt hatását fel nem mérő tervezet, amelyet a jelenlegi formájában nem szabad rázúdítani az emberekre, mivel senki sem tudja megmondani, hogy ez pontosan milyen következményekkel járna - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Bölcskei Gusztáv rosszindulatúnak és cinikusnak nevezte az Egészségügyi Minisztériumot: a tárcánál azt állítják, hogy a Magyar Református Egyház támogatja a betegek kiszolgáltatottságára épülő hálapénzrendszert, és ellensége a szegények minőségi ellátásának.

A református püspök szerint a minisztérium úgy akarja beállítani az egyházat, hogy annak nincs jogosultsága ilyen kérdésekben állást foglalni.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke szerint "demokratikus és egyházi" eljárás, hogy javasolta a lelkészeknek: keressék meg a parlamenti képviselőket és kérjék meg őket arra, hogy szavazzanak nemmel a törvényre.

Bölcskei Gusztáv azt mondta: csak arra tudnak apellálni, hogy a képviselőkben megszólal az egyéni lelkiismeret.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×