eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megajutalom a köztisztviselőknek

A kormány 3,5 milliárd forint jutalom kifizetését engedélyezte a köztisztviselőknek, további nem nevesített összeg pedig a minisztériumok tisztségviselőinek jár - az erről szóló döntés a Határozatok Tárában jelent meg.

Az idei költségvetésben 3,5 milliárd forint szerepel központi teljesítményösztönzési és -értékelési keretként.

Ezt most - a kormány döntése alapján - a központi államigazgatási szerveknél, azok területi és helyi szerveinél foglalkoztatott köztisztviselők, valamint a vezetői megbízással rendelkező politikai tanácsadók, főtanácsadók és szakállamtitkárok között lehet kiosztani, a maximális teljesítményjutalom 95 százalékáig.

Az év közben kifizetett jutalmakat azonban le kell vonni a 95 százalékos arány szerinti összegből.

A Miniszterelnöki Hivatal, valamint a minisztériumok azon alkalmazottai, akik nem tartoznak az előbbi körbe, háromhavi illetményüknek megfelelő jutalomra jogosultak.

Az összkormányzati projektben közreműködők jutalma viszont hathavi illetményüknek felel meg.

A Miniszterelnöki Hivatal, valamint a minisztériumok igazgatási költségein belül szerepelnek a bér jellegű kiadások (ezek intézményenként néhány milliárd forintot tesznek ki).

A költségvetési törvényben nem szerepel, de ezekből el kellett különítenie minden intézménynek bizonyos összeget jutalomra, amit csak a kormány engedélyével lehet kifizetni. A szóban forgó határozatában a kormány most engedélyezte a kifizetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×