Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatalmas káosz várható a Kerepesi úton a bevásárlóközpont miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már most is gyakran van dugó a Kerepesi úton, a jövőben azonban ez sokkal rosszabb lehet. A város legnagyobb bevásárlóközpontja ugyanis úgy nyílik meg, hogy a környék tömegközlekedését eközben senki sem oldotta meg - mondta az InfoRádiónak Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szóvivője.

Hamarosan megnyílik Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja, de hogy mindez mekkora káoszt okoz a környék jelenleg is túlzsúfolt közlekedésében, az egyelőre megjósolhatatlan. Az Arena Plaza a Kerepesi úton, éppen két metrómegálló között van, amelyek meglehetősen messze is vannak egymástól.

Gyalogosan ezért szinte megközelíthetetlen, főleg, hogy nem sok embernek van kedve a kipufogógázos Kerepesi úton sétálni, az autók mellett.

Vitézy Dávid elmondta: jelenleg egyetlen közlekedési eszköz jár arra, a 80-as troli, amely azonban jelenleg is túlzsúfolt. A beruházó ugyan elindít egy saját buszjáratot, az egyesület szóvivője szerint ez azonban nem oldja meg a problémát, mivel legfeljebb két busz cirkulál majd a környéken, így ezek nagyjából félóránként indulnak el.

Mint mondta, a beruházót arra kellett volna kötelezni, hogy járuljon hozzá a környék tömegközlekedésének fejlesztéséhez. Ezzel azonban nem most, hanem még akkor kellett volna foglalkozni, amikor kiadták a bevásárlóközpont építési engedélyét, akkor ugyanis a főváros még jó alkupozícióban volt.

Szerinte szomorú, hogy Budapesten úgy épülhetnek fel lakóparkok vagy bevásárlóközpontok, hogy a beruházó számára senki sem írja elő a tömegközlekedés fejlesztését.

Hanganyag: Tenczer Gábor