eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Baráti javaslat: mondjon le az Operaház igazgatója

Lemondásra szólította fel a Magyar Állami Operaház balett-igazgatója Hegyi Árpád Jutocsát, a dalszínház főigazgatóját, aki szerinte hozzá nem értő módon csökkentette a bemutatók és balettek számát.

Keveházi Gábor balettigazgató közölte: barátilag azt javasolta a főigazgatónak, hogy az Operaház és az általa képviselt művészetek érdekében ajánlja fel lemondását.

A balettigazgató erről szóló levelét elküldte a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének is.

Keveházi Gábor szerint Hegyi Árpád Jutocsa tönkre akarja tenni az Operaházat, ugyanis a minimálisan szükséges 6,3 milliárd helyett 5,2 milliárdból akarja működtetni az intézményt.

Keveházi Gábor úgy fogalmazott: a korrekt és becsületes vezetők ilyen esetekben az európai szokásokhoz híven felajánlják lemondásukat.

Főigazgató: modernizálás

Hegyi Árpád Jutocsa közleményben reagált, amelyben azt írta: az Operaháznak teljes körű modernizációra, új szemléletre, a teljesítmény, a kreativitás értékeinek támogatására, a pazarlás megszüntetésére van szüksége.

A gazdasági egyensúly létrehozása érdekében tizedével csökken az előadásszám, szakszerűbben tervezik a költségeket és bevételeket a hatékonyabb működés, a magasabb művészi teljesítmény érdekében - tette hozzá a jözlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×