eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gémesi az MSZP-t és Dávid Ibolyát okolja vereségéért

Gémesi György, az MDF gödöllői képviselő-jelöltje szerint a Fidesz és az MDF közötti feszültségnek, valamint az ellen indított szocialista lejárató kampánynak tulajdonítható, hogy az első fordulóban aratott nagy arányú győzelme után, a második fordulóban elvesztette a választást körzetében. Az MDF elnökhelyettese sajnálatát fejezte ki.

Az MDF elnökségi tagja, aki az elmúlt két ciklusban a gödöllői választókerületből egyéni képviselőként jutott be a parlamentbe, úgy fogalmazott: a második forduló Gödöllőn nem az induló jelöltek személyéről, hanem a pártok küzdelméről szólt.

Gémesi György úgy látja, hogy a két ellenzéki párt egymás ellen fordulásának - amit álláspontja szerint elsősorban Dávid Ibolya, az MDF elnöke idézett elő - egyéni teljesítménye esett áldozatul.

Hozzátette: az első fordulóban még 4.500 szavazattal vezetett, a második körben azonban 3.500-zal kevesebben mentek el szavazni.

Úgy vélekedett, hogy a szocialisták lejárató kampányt indítottak ellene a második forduló előtt, amelynek fő eleme Roszik Gábornak, az MDF egykori meghatározó egyéniségének nyílt levele volt.

Gémesi György szerint az őt alaptalanul bíráló levéllel Roszik Gábor nyilvánvalóan arra hívta fel az embereket, hogy a baloldali jelöltre szavazzanak.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is az MDF-ben folytatja-e politikai pályafutását, vagy más párthoz csatlakozik, úgy válaszolt: amennyiben létrejön egy önálló, keresztény értékeket valló, tiszta és mérsékelt hangvételű jobbközép párt, annak munkájában szívesen részt vesz.

"A Magyar Demokrata Fórum ma nem ez a párt" - mondta. Egyben azt is leszögezte, hogy nem kíván belépni a Fideszbe.

Az MDF elnökhelyettese vitatja Gémesi véleményét

Gémesi György választási eredménye nem befolyásolja további munkáját az MDF-ben - mondta az MDF elnökhelyettese.

Hock Zoltán sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Gémesi György elvesztette a választást Gödöllőn.

Mint mondta, biztos benne, hogy Gémesi György és az MDF is mindent megtesz majd azért, hogy a politikus ősszel újra megszerezze a város polgármesteri posztját.

Hock Zoltán nem értett egyet Gémesi György azon álláspontjával, miszerint második fordulós veresége az MDF és a Fidesz közötti feszültségnek is tulajdonítható.

A két párt viszonya nem befolyásolta a második fordulós eredményt - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×