eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Van hely a hajléktalanszállókon

A hajléktalanügyekért felelős miniszteri biztos szerint a szociális ellátórendszer felkészült a közelgő hideg napokra, de arra kér mindenkit, hogy értesítsék a menhelyeket, ha veszélyeztetett embereket látnak az utcán.

Vecsei Miklós azt mondta: téveszme, hogy a hideg fő áldozatai a hajléktalanok lennének, a tavaly megfagyott mintegy 300 emberből 70-en voltak otthontalanok.

Maguk a hajléktalanok a legnagyobb gátjai annak, hogy minden rászorulót el tudjanak szállásolni - mondta Vecsei Miklós az ország hét regionális diszpécserszolgálatának egyikében, a Menhely Alapítványnál.

Szerinte nagyon sokan inkább sajátságos "túlélőstratégiájukat alkalmazva" az utcán töltik az éjszakákat is. A kormányzat több százmillió forintot különített el hajléktalanellátásra - közölte a miniszteri biztos.

A közelgő hideg idővel kapcsolatban megjegyezte: a várható mínusz 15-20 Celsius-fokos hőmérséklet általában még a legelszántabbakat is rábírja arra, hogy elfogadják a Budapesten és vidéken meglévő 4.000-4.000 hely egyikét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×