INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

Lapszemle

Infostart

A Népszabadság azt írja, hogy egy konkrét ügy miatt az ENSZ női jogi bizottsága elmarasztalta Magyarországot, amiért nem védi meg a családon belüli erőszak áldozatait. A Magyar Nemzetnek Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke azt mondta: a budapesti rendőr-főkapitány önkényesen intézkedik a tüntetések ügyében.

A Népszabadság azt írja, hogy az ENSZ-testület azzal indokolta az elmarasztalást, hogy Magyarország nem tett eleget kötelezettségeinek és megszegte a nőkkel szembeni diszkrimináció felszámolásáról szóló nemzetközi egyezményt.

Az esélyegyenlőségi tárca reagált a bizottság kifogásaira, a jogvédők azonban úgy ítélik meg, hogy a kormány válasza számos féligazságot, irreleváns állítást és ferdítést tartalmaz.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy önkényesen, törvénysértőn intézkedik a tüntetések ügyében a budapesti főkapitány. Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke szerint a rendőrség csupán az olyan demonstrációkat tilthatna meg, amelyek jelentősen akadályozzák a közlekedést.

A rendőrség ezzel szemben megakadályozta a XII. kerületi Jagelló útra tervezett demonstrációt. Kőszeg Ferenc ezt nevetségesnek nevezte, mert szerinte a tiltás valódi oka az volt, hogy a tiltakozók a volt miniszterelnök, Medgyessy Péter háza elé vonuljanak.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy nincs fedezete az önkormányzati béremelésnek. Egy szavazási malőr folytán ugyanis a fedezet biztosítása nélkül döntött az önkormányzati szektorban foglalkoztatottak bérének emeléséről az Országgyűlés.

A szocialista Szabó Lajos és a szabad demokrata Gulyás József indítványa szerint a helyi önkormányzati alrendszerben jövőre elkülönítésre javasolt 3 százalék helyett csak 1,45 százalék lett volna a tartalékolási kötelezettség.

A Világgazdaság közlése szerint szigorodó hitelbírálattal, egyre több adat bekérésével, illetve azok körültekintőbb ellenőrzésével próbálkoznak egyes lízingcégek a kockázatok mérséklésére.

A lízingpiaci verseny egyik következményeként az ügyfélkör „felhígulásával” szembesülhettek a társaságok, ráadásul a jövőbeni törlesztő képességüket alábecsülők mellett megjelentek a minimális, vagy az önrész nélküli finanszírozások köré csoportosuló csalásokat elkövetők.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018