eur:
393.12
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Horrorházban tartotta gyerekeit egy amerikai pár

Máris rács mögött várja a tárgyalást az a kaliforniai házaspár, amelynek gyerekeit láncra verve, embertelen körülmények között találták meg. A bíróság 9 millió dolláros óvadékot állapított meg arra az esetre, ha szabadlábon akarnának védekezni.

David és Louise Turpint a kaliforniai Perris városban tartóztatták le. A vád, hogy 13 gyermeküket koszos és embertelen körülmények között, láncra verve tartották az otthonukban. A gyerekek éheztek és alultápláltak voltak.

Egyikük, egy 17 éves lány ugyanakkor megszökött, ellopott egy mobiltelefont és riasztotta a hatóságokat. A lány annyira sovány volt, hogy a rendőrök azt hitték róla, csupán 10 éves. A legfiatalabb áldozat 2 éves volt, miközben néhány 18 és 29 év közötti felnőtt.

A rendőrök beszámolója szerint a ház sötét volt és büdös, a fiatalok piszkosak voltak és éheztek. 

A gyerekeket egy szobába zárva tartották és ételért könyörögtek, amikor rájuk találtak. 

A családról annyit tudni, hogy a gyerekeikkel kegyetlenül bánó szülők egy napközit üzemeltettek a házban, de az utóbbi években pénzügyi gondjaik voltak.

2011-ben csődöt jelentettek és félmillió dollárral tartoztak. A helyi seriff szerint a szülők az első kihallgatáson nem adtak magyarázatot arra, hogy miért tartották embertelen körülmények között a gyerekeket. Az 57 éves David Allen Turpint és feleségét, a 49 éves Anna Turpint kínzással és gyerekek veszélyeztetésével vádolják. A férfiről kiderült, hogy korábban a védelmi iparban dolgozott mérnökként, évi 140 ezer dolláros fizetéssel.

A szomszédok egy része elmondta: nem is tudták, hogy gyerekek éltek a házban. Mások, akik látták a fiatalokat, azt mondták: olyan sápadtak voltak, hogy vámpírnak néztek ki. Egyelőre nem tudni, hogy a gyerekeket mennyi ideig tartották embertelen körülmények között, egy korábbi fénykép alapján még idillikus életet élő szüleik. A csőd ellenére 2016-ban Las Vegasban ünnepelték házassági évfordulójukat és újították meg – amerikai szokás szerint – házassági fogadalmukat.

A férfi szülei azt mondták, hogy a család régóta nem látogatta meg őket és hogy a szülők szigorú módon, a Biblia magolására kényszerítették gyerekeiket, akik közül 6 nem is járt iskolába.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×