eur:
388.96
usd:
360.93
bux:
68800.15
2024. május 7. kedd Gizella
III. Károly brit király a londoni uralkodói rezidenciához, a Buckingham-palotához érkezik 2022. szeptember 9-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő az előző nap, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Javul a brit uralkodó egészsége

Folytatja nyilvános megjelenéseit III. Károly király, miután a prosztata daganatát kezelő orvosok biztató előrehaladást értek el nála.

Károly király a jövő héten folytatja nyilvános szerepléseit, miután biztatóan halad a kezelése – közölte a Buckingham-palotára hivatkozva a BBC.

Ez még nem azt jelenti, hogy a király újból a korábbiaknak megfelelő számú rendezvényen lesz jelen. A protokoll-látogatásokat egy rákkezelő központtal kezdi majd III. Károly.

A brit uralkodó nyári programjai között szerepel az is, hogy vendégül látja majd a japán császárt és feleségét.

A BBC szerint az orvosok nagyon bizakodóak és bátorítják a királyt, hogy vállaljon nyilvános szerepléseket.

Ugyanakkor csak óvatos derűlátásra adhat okot az, hogy jók az eredményei a februárban megkezdett kezelésnek, amelyről viszont egyelőre még nem tudni, hogy meddig tart. A Buckingham-palota közleményében szerint még "túl korai megmondani", hogy meddig folytatódik a kúra.

III. Károlynál prosztatadaganatot diagnosztizáltak és ezt követően haladéktalanul megkezdték a kezelését.

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×