eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bed in hallway. The concept of working stressful environment
Nyitókép: sudok1/Getty Images

Az állami egészségügyet erősítené az ellenzék

Önálló tárcát és az egészségügyben dolgozóknak ötvenszázalékos béremelést ígért az Egységben Magyarországért.

A fővárosi Szent Margit Kórház előtt tartott sajtótájékoztatójukon Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa azt mondta, olyan állami egészségügyet kell létrehozni, ahol minden rászoruló a lakóhelyéhez legközelebbi intézményben kaphatja meg a szükséges ellátást.

Az ellenzék azt szeretné, ha a háziorvosi ellátás, a sürgősségi ellátás, az otthoni szakápolás és a mentőszolgálat megkapná azokat a lehetőségeket, amelyek a világon mindenhol rendelkezésre állnak - fogalmazott. Hozzátette, kormányváltás esetén a járóbeteg-ellátás fokozott szerepet kap, mert minden járásban szükség van egy olyan városi kórházra, ahol a helyben keletkező problémák legnagyobb részét meg tudják oldani.

Komáromi Zoltán kijelentette, politikai hiba volt az önkormányzatokat "kiszorítani" az egészségügy szervezéséből, az egészségügyi intézmények működtetéséből. Ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor minden önkormányzatnak felajánlják az együttműködést, és ha kérik, akkor újra ők működtethetik az egészségügyi intézményeket - ismertette elképzelésüket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke önálló egészségügyi tárca felállítását és az egészségügyben dolgozóknak ötvenszázalékos béremelést ígért ellenzék választási győzelem esetére.

A Budapest 10. választókerületében induló jelölt azt is megígérte, hogy drasztikusan csökkentik a várólistákat, 1200 milliárd forintot fordítanak az ágazatra, a GDP-arányos egészségügyi költést pedig a jelenlegi négy százalékról nyolcra emelik.

Orbán Viktor miniszterelnök "egyik legnagyobb bűne az elmúlt 12 évben az volt, hogy fizetőssé tette az egészségügyet". Egy egyszerű vizsgálatra 4-6 hónap a várakozási idő, a halasztható műtétekre pedig akár éveket is várni kell - mondta a képviselő.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×