INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

tanóra

oktatás

telenor

hipersuli

Kelemen Péter, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. E osztályos tanulója az otthonából követi a távoktatásban tanító Ládiné Szabó Tünde pedagógus óráját 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.

Weboldal segíti a tanórák digitálissá tételét

Infostart / InfoRádió - Domanits András

Távoktatással megvalósuló kurzus született azon pályaművekből, amelyeket tanároktól kért a HiperSuli Program a tanórák korszerűsítésére.

Pedagógusok továbbképzésére készített egy pályázat segítségével digitális tananyaggyűjteményt a Telenor HiperSuli program.

"Pedagógusoknak tananyag-fejlesztési pályázatot hirdettünk, egy olyan, videoalapú, interaktív tananyagot kellett fejleszteni, amit a HiperSuli.webuni.hu felületen publikálunk, és ezeket a tanárok továbbképzés céljából használhatják, tehát nem a diákoknak készültek" - árulta el az InfoRádiónak Koren Balázs, a Telenor HiperSuli Program szakmai vezetője.

A pályázat úgy nézett ki, hogy a tanárok először csak azt küldték be, miről szeretnének anyagot készíteni, ezek után a zsűri kiválasztotta a legjobb 25-öt, amiből ténylegesen tananyagot is kértek, a legjobb tíz munkát pedig a napokban díjazták is.

Az összehasonlítás nagyon nehéz volt, mert voltak tantárgyi anyagok és általánosak is, utóbbiak például online elérhető eszközöket mutatnak be tanároknak, ezek oktatásba integrálását hivatottak segíteni; a végcélja mindegyiknek az, hogy érdekesebbek legyenek a tanórák, a tanárok pedig bátrabban nyúljanak ilyen eszközökhöz is.

Koren Balázs matematikaszakos tanárként sokat tanult például az ének- és földrajztanároknak készített tananyagokból is, mert ezekben is voltak olyan részek, amelyeket a saját óráin alkalmazni tud.

Az elérés teljesen ingyenes a tanárok számára, regisztráció után, és tulajdonképpen kurzusokról van szó, amelyekre be lehet iratkozni, majd feladatokat kell elvégezni, kvázi távoktatással készülhetnek így a tanárok a következő tanévre - tette hozzá még Koren Balázs.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kapcsolódó hang

Digitális tananyaggyűjtemény - Koren Balázs
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018