eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kelemen Péter, az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. E osztályos tanulója az otthonából követi a távoktatásban tanító Ládiné Szabó Tünde pedagógus óráját 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Weboldal segíti a tanórák digitálissá tételét

Távoktatással megvalósuló kurzus született azon pályaművekből, amelyeket tanároktól kért a HiperSuli Program a tanórák korszerűsítésére.

Pedagógusok továbbképzésére készített egy pályázat segítségével digitális tananyaggyűjteményt a Telenor HiperSuli program.

"Pedagógusoknak tananyag-fejlesztési pályázatot hirdettünk, egy olyan, videoalapú, interaktív tananyagot kellett fejleszteni, amit a HiperSuli.webuni.hu felületen publikálunk, és ezeket a tanárok továbbképzés céljából használhatják, tehát nem a diákoknak készültek" - árulta el az InfoRádiónak Koren Balázs, a Telenor HiperSuli Program szakmai vezetője.

A pályázat úgy nézett ki, hogy a tanárok először csak azt küldték be, miről szeretnének anyagot készíteni, ezek után a zsűri kiválasztotta a legjobb 25-öt, amiből ténylegesen tananyagot is kértek, a legjobb tíz munkát pedig a napokban díjazták is.

Az összehasonlítás nagyon nehéz volt, mert voltak tantárgyi anyagok és általánosak is, utóbbiak például online elérhető eszközöket mutatnak be tanároknak, ezek oktatásba integrálását hivatottak segíteni; a végcélja mindegyiknek az, hogy érdekesebbek legyenek a tanórák, a tanárok pedig bátrabban nyúljanak ilyen eszközökhöz is.

Koren Balázs matematikaszakos tanárként sokat tanult például az ének- és földrajztanároknak készített tananyagokból is, mert ezekben is voltak olyan részek, amelyeket a saját óráin alkalmazni tud.

Az elérés teljesen ingyenes a tanárok számára, regisztráció után, és tulajdonképpen kurzusokról van szó, amelyekre be lehet iratkozni, majd feladatokat kell elvégezni, kvázi távoktatással készülhetnek így a tanárok a következő tanévre - tette hozzá még Koren Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×