eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sokan azt sem tudják, hogy zúg a fülük

Népbetegséggé válhat a fülzúgás Nagy-Britanniában. Egy felmérés szerint csaknem ötmillión szenvedhetnek a fülcsengéssel, de negyedük nincs tisztában ezzel a problémával.

A fülzúgással küzdő emberek negyede azt gondolja, hogy a zaj, amit hall, a környezetből ered - állapította meg egy brit felmérés.

A két intézet által szervezett kutatásban ezer ember vett részt, és azt kellett meghatározniuk, hogy a zaj, amit hallanak, honnan ered: a szomszédból, a közlekedésből, vagy háztartási gépektől.

Nagy-Britanniában csaknem ötmillióan szenvednek a betegségben, amely csengő hang hallásával jár, és összekeveredhet a külvilág zajaival.

"A felmérés megmutatta, emberek ezrei nincsenek tisztában azzal, hogy fülzúgással küzdenek, így azzal sem, hogy miként javíthatnának állapotukon" - mondta John Low, a siketek nemzeti intézetének igazgatója.

A Brit Fülzúgás Társaság elnöke, Ewart Davies szerint úgy lehet a legjobban ellenőrizni, hogy valóban fülcsengésünk van-e, ha egy halk helyen megfigyeljük, a hallott zaj tartósságát.

A fülzúgásra ugyan terápia nem létezik, de több módon is lehet javítani a helyzeten.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×