eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 9. helyen végzett Fábián Bettina (j) és a 12. helyezett Olasz Anna a női nyílt vízi úszás 10 km-es versenye után a vizes világbajnokságon Fukuokában 2023. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vizes-vb: Olasz Anna ugrik be Fábián Bettina helyett szerdán

A szerdai női 5 kilométeres nyíltvízi úszásban Fábián Bettina helyett Olasz Anna indul a dohai vizes világbajnokságon.

A magyar szövetség pénteki hírlevele szerint Fábián a szombati 10 kilométeren szerepel majd – akárcsak Szimcsák Mira –, ám a szerdai megmérettetést már nem vállalja.

Kettőjük számára kizárólag a párizsi olimpiai kvótaszerzés a tét, ami csak 10 kilométeren érhető el.

A decemberi, maderiai világkupán ezüstérmes Fábián január közepén tíz napig nem tudott edzeni tüszős mandulagyulladás miatt.

„Kezdem összeszedni magam, könnyítünk, állok elébe a versenynek. A betegség nem könnyítette meg a helyzetemet, de mindenkinek lehetnek nehézségei, így alakult, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból. Ez a leállás nem tudott kizökkenteni, azaz ugyanúgy készülök, mint bármikor máskor” – közölte a tavalyi LEN Európa-kupa összetett győztese.

Edzője, Kutasi Gergely kiemelte: „ez a sportág mindig is arról szólt, hogy az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, és ez most sincs másképp, akár a versenykörülményekről, akár az előzményekről van szó”. Hozzátette: „Betti bele fog állni, tudom, hogy most kicsit fintorog a nagy szél és a hullámok miatt, de ez mindig így van, aztán Madeirán ennél sokkal durvább viszonyok között lett ezüstérmes.”

Öt kilométeren az eredetileg csak tartaléknak jelölt Olasz Anna áll rajthoz

– ez lesz a hetedik világbajnoksága –, míg Fábián ezt a számot kihagyja, és 10 kilométer után az éremeséllyel kecsegtető váltóra kíván koncentrálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×