eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

A Milan megkönnyítette az Inter dolgát

Kétgólos előnyt szerzett az Internazionale a városi rivális AC Milan ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A visszavágót, ugyancsak a San Siróban, jövő kedden játsszák.

Stefano Pioli piros-feketéinek összeállítása: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Théo Hernandez – Tonali, Krunic, Bennaszer – Saelemaekers, Brahim Díaz, Giroud. Rafael Leao nem épült el, még a cserék között sincsen. Simone Inzaghi Intere: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko. Az utóbbi hetekben ismét gólerős Romelu Lukaku csak a kispadon kezd.

A nyolcadik percben egy szöglet után vezetést szerzett az Inter, a bal oldalról beívelt szögletből, Calabria mellől, Edin Dzeko 10 méterről, kapásból, a hálóba belsőzte a labdát. 1-0 az Internek!

Két perccel később óriási védekezési hiba után Mhitarjan is bevette a piros-feketék kapuját. Ismét balról, de most a tizenhatos magasságából jött be a labda, Mhitarjan a legjobbkor érkezett, bevitte a labdát a szétnyíló védők között a tizenhatoson belülre és 12 méterről a hálóba lőtt, 2-0.

Parádézik az Inter. Calhanoglu óriási lövése a bal kapufáról pattant ki, majd Mhitarjan lövését Mike Maignan lábbal védte.

Bennaszer megsérült, Messias állt a helyére. Váltani kényszerült a Milan.

Kicsit leült a játék, megnyugodott mindkét csapat, vagy inkább úgy pontos, hogy a Milan túljutott az első sokkon.

De aztán a 31. percben Kjaer rátette a kezét Lautaro Martinez derekára, aki óriásit esett a tizenhatoson belül. A bíró azonnal büntetőt ítélt. A VAR ellenben annulálta a tizenegyest és a dán védő sárga lapját is. Az argentin ellenben nem kapott semmit színészkedésért.

A Milan a korábbinál többet birtokolta a labdát, de nem tudott helyzetbe kerülni.

Véget ért a 45+4 percig tartó első félidő, az Inter sokkal jobban játszik, magabiztosan vezet.

A Milan támadgat, eredmény nélkül. A támadójátéka nagyon gyenge. Brahim Diaz lőtt, de Onana rajta volt, amúgy is mellé ment a labda.

A másik oldal Bastoni ziccerbe hozta Dzekót, Maignan bravúrral védett.

A 63. percben Tonali 16 méteres lövése után a labda a jobb kapufáról pattant ki. Most járt a legközelebb a Milan a gólhoz.

Lukaku is beállt, uralja az Inter a játékot.

Théo Hernandez 22 méterről, középről szabadrúgást lőhetett, nem volt veszélyes.

Pobega lövése középre ment, Onana megfogta.

Vége a mérkőzésnek, amelyet az Inter az első negyedórában eldöntött. A visszavágót hat nap múlva ugyanebben a stadionban játsszák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×