eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes (b) és a kispesti Herdi Prenga a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. november 13-án. A Ferencváros 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A második félidőben lendült be a Ferencváros a Honvéd ellen

A címvédő és éllovas Ferencváros 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában. A Fehérvár kiütéses győzelmet aratott a Kisvárda ellen.

Az első félidő meddő ferencvárosi mezőnyfölényt hozott, amelyben a szervezett kispesti védelemmel szemben nem tudott veszélyeztetni a vendégcsapat, erejéből még kaput eltaláló lövésre sem futotta. Adama Traore a 13. percben ugyan a Honvéd kapujába fejelt, de mivel lesről tette, videózást követően nem változott az állás. A hazaiak nem nyíltak ki, ritkán vezettek akciót, az ellenfél gyorsan megszűrte a támadásait, Dibusznak egyszer akadt védeni valója.

A második félidőt határozottabb játékkal kezdte a Ferencváros, ennek eredményeként Marquinhos talált be, de ezúttal is les előzte meg a vendégek gólját, viszont Traore az 52. percben szöglet utáni fejesből már érvényes gólt szerzett. A hátrányba került Honvéd játéka bátrabbá és nyíltabbá vált, a félidő derekán sorra adódtak a lehetőségek a hazaiak előtt. A vendégek viszont területhez jutottak, és veszélyes kontrákat vezettek, Nguen kétszer hibázott a befejezésnél, majd harmadszor már a kispesti kapuba juttatta a labdát, amely viszont a kezét is érintette, így nem tudta eldönteni a meccset. Ami neki nem jött össze, az sikerült Auzquinek, aki a 94. percben kétgólosra növelte a különbséget.

A piros-feketék sorozatban a kilencedik alkalommal kaptak ki a zöld-fehérektől. A kispestiek a szezon hazai fellépésein egy győzelem és négy döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

Jobban kezdett a Fehérvár, Schön Szabolcs tizenhatos vonaláról eleresztett bombájával a vezetést is megszerezte a 25. percben. A Kisvárdának két nagy lehetősége is lett volna a gyors egyenlítésre, azonban egyikből sem született gól, amit megbüntetett a hazai csapat: a 31. percben ismét Schön volt eredményes.

Fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, akik a 62. percben Rafal Makowski találatával szépítettek. Az egyenlítésért ment előre a Kisvárda, de közben hátul kinyílt, amit Lirim Kastrati használt ki, és újra kétgólosra növelte a fehérvári előnyt. Innentől kezdve hitehagyottan futballozott a szabolcsi gárda, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét, amit a hajrában még növelni is tudott Dárdai Pál révén.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×