eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nádas Bence (b) és Kopasz Bálint ünnepel, miután megnyerték a férfi kajakkettesek 500 méteres számáta kajak-kenu világbajnokságon, a kanadai Dartmouthban 2022. augusztus 7-én.
Nyitókép: Darren Calabrese

Nádas Bence: ez az igazi diadal

Hazaérkezett kedd délelőtt a kanadai Halifaxból a magyar kajak-kenu válogatott, amely az olimpiai számokban két arany- és egy bronzérmet nyert. A kajak kettes 500 méteren Kopasz Bálinttal világbajnok Nádas Bence az InfoRádiónak elmondta, hogy a döntőre nagyon összeállt a párosuk, és minden úgy sikerült, ahogy azt eltervezték.

Nádas Bence úgy véli, csapattársával, Kopasz Bálinttal – akivel korábban a tokiói olimpián is együtt indultak, akkor még 1000 méteren – a versenyekre nagyon jól összeáll a párosuk, főként a döntő futamokra, és most is ez történt. Amikor mindketten remek formában vannak, fizikálisan és mentálisan is, „hihetetlen” jól tud „muzsikálni” alattuk a hajó – jegyezte a világ- és Európa-bajnok kajakozó. Ennek köszönhetően Halifaxban is akkor vezettek, amikor kellett, és akkor voltak a leggyorsabbak, amikor a leggyorsabbnak kellett lenniük - tette hozzá.

A riválisokat illetően elárulta, általában próbálja kizárni azt, hogy kik vannak mellettük és mit csinálnak. Azt sejtette, hogy a későbbi ezüstérmes litván páros menni fog, miután vezérevezősük egy sprinter, valamint azt sem felejtette el, hogy a jobbjukon a tokiói aranyérmes ausztrálok vannak, akiket nem volt szabad tempóban elengedniük, hogy aztán ne tudják őket behozni. A remek rajt után erős „utazót” mentek, az utolsó száz pedig „brutálisan” jól sikerült, a cél előtti 60-70 méteren végül a vezetést is átvették, majd győztek – idézte fel a sportoló.

Nádas Bence szerint nem vitás, hogy tavalyi ötkarikás játékok után, ahol Kopasz Bálinttal negyedikek lettek, a mostani kanadai kajak-kenu világbajnokságon felértek a csúcsra, a páros számára azonban a következő nagy cél továbbra is az olimpia. Párizs előtt viszont lesz még egy fontos állomás, jegyezte meg, nevezetesen, a kvóták mederszerzése a jövő évi duisburgi vb-n, noha egyelőre csak a jövő héten induló müncheni multisport Európa-bajnokságig „látnak”.

A jelenleg 26 éves sportoló nem Kanadában szerezte első világbajnoki címét, hanem még 2014 nyarán, Moszkvában. Utóbbi különlegességét az adja, hogy akkor – 18 évesen – minden idők legfiatalabb felnőtt világbajnoka lett. Megjegyezendő, ugyanebben az évben tavasszal az ifik között szintén aranyérmes lett Szegeden. Nádas Bence azonban hozzátette: hamar realizálódott benne, hogy

az igazi kihívás, megmérettetés mindig az olimpiai számokban van,

és amikor ilyenben ér el sikert az ember, „az az igazi diadal” – főleg, ha ez ráadásul olimpián jön össze.

A Nádas Bencével készült teljes interjú az InfoRádió Ötkarika című műsorában lesz hallható péntek este fél 8 után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×