eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Koreai Köztársaság mérkőzésen 2021. december 12-én. A magyar válogatott 35-28-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir: tapasztalatot nem lehet venni a boltban

A női kézilabda-válogatott négy győzelme mindenképpen pozitívum, de a két vereség a németek és a dánok ellen megmutatta, hogy védekezésben még nem stabil az együttes – mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány, miután a válogatott 10. lett a spanyolországi világbajnokságon. Golovin Vlagyimir szerint jelentős tapasztalatot szereztek a fiatal játékosok a vb-n.

Golovin Vlagyimirban nincs rossz érzés a spanyolországi világbajnokság kapcsán, hiába is a nyolcba kerülés volt a fő célkitűzésük. Felidézte, hogy a németek elleni egygólos vereség csak egy hajszálon múlott, és ugyan a dánok ellen nem szerepeltek fényesen, Kongóval és Dél-Korával szemben szépen helyt álltak a lányok. Most majd le kell vonni a tanulságokat, hogy milyen poszton kell még javulniuk, hogy a következő világversenyen előrébb lépjenek – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A szakember szerint a válogatott nem minden esetben mutatott biztos játékot, vagyis voltak olyan mérkőzések, ahol 20 percig valami működött, majd 10 percig nem. Kiemelte, ha nem stabil a lerohanás, majd a visszarendeződés, akkor nehéz előrelépni, így a következő időszakban, bármi is történik, a védekezés stabilitása lesz a kulcskérdés.

Golovin Vlagyimir érdeklődésünkre arra is kitért, most, hogy főállású kapitány a felnőtt női válogatottnál, még szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatot a klubedzőkkel, remélve, hogy a tapasztalatok megosztásával mihamarabb eredményesebbek legyenek. Ugyanakkor emlékeztetett, hogy tapasztalatot a boltban nem lehet venni, és csak a világversenyeken lehet szerezni, azért is tartotta nagyon fontosnak a spanyolországi vb-t, bármennyire is „eredménytelenül” zárták. Hiszen az a hat összecsapás, illetve a franciák elleni felkészülési mérkőzések szolgáltak tapasztalttal a fiatalabbak számára, megtanítva őket, hogy mikor és hogyan, milyen szituációban milyen döntést kell hozni – fogalmazott a szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×