eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és a második helyezett Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának időmérő edzése után a silverstone-i pályán 2021. július 16-án. A futamot július 18-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/GETTY/Lars Baron

F1-szakértő: senki ne dőljön hátra!

A nyári szünet után a belgiumi versenyhétvégével folytatódik a Forma–1-es világbajnokság. A szakértők és a fogadóirodák szerint Spában is Lewis Hamilton és Max Verstappen csatája várható.

Vámosi Péter szerint nem kérdés, hogy az év utolsó versenyéig, tehát jelen állás szerint az Abu Dhabi Nagydíjig folyatódni fog a brit és a holland pilóta csatája. A Racingline.hu főszerkesztője a legfőbb problémát abban látja, hogy még mindig nagyon képlékeny a versenynaptár, utalva arra, hogy például a Japán Díjról kiderült, biztosan elmarad, azonban arról egyelőre nem született döntés, hogy hol pótolnák. Megeshet, hogy Katarra fog esni a választás, ami a Forma–1 szempontjából egy új pálya, eddig inkább a MotoGP-ről volt híres. Összességében tehát még számos olyan tényező felmerülhet, ami nemhogy a bajnoki címért versengőket, hanem a komplett mezőnyt is meglepheti, és ez kicsit lutrivá teszi a szezont – tette hozzá.

„Senki ne dőljön hátra, hiába vezeti jelenleg Lewis Hamilton a versenyzők bajnokságát.”

A szakíró egyetértett azzal, hogy – az anyai ágon belga, apai ágon holland – Max Verstappennek kifejezetten kedvezhet a soron következő két futam, a belga és az 1985 után visszatérő zandvoorti (holland) futam. Tehát, ha más nem is, a közönség biztos vele lesz, azonban, hogy a versenytechnika mennyire lesz a barátja, vagy esetleg ismét „egymásra találnak” (nem egészen oly mód, mint azt normál körülmények között illene) a Mercedes és a Red Bull pilótái, kicsit még a jövő zenéje – fogalmazott Vámosi Péter. A szakíró

a motiváció okán biztos, hogy a holland pilótának adná a következő két futamot,

„bár, friss hír, hogy Zandvoort is még billeg, miközben lassan már versenyt kellene rendezniük.”

Ami Lewis Hamiltont illeti, meglehetősen felemásan alakul az idei szezonja: voltak nagyobb bakijai, és a koronavírus utóhatása is több alkalommal érezhető volt a teljesítményében, azonban így is vezet összetettben. Sőt, jelek szerint a nyár elejére a Mercedes is felzárkózott, már-már túl is lépett a Red Bullon, igaz, várhatóan ez nem minden pályán lesz így. A Racingline.hu főszerkesztője szerint nem vitás, hogy nagyon jól sikerült az „ezüstnyilaknak” a silverstone-i fejlesztés, ami a Hungaroringen is látható volt, azzal együtt, hogy a brit pilótát konkrétan a mentő vitte el poszt-Coviddal Mogyoródról, bár hamar kiderült, hogy nincs komolyabb baja. Úgyhogy a bő három hétnyi nyári szünetet arra használta a címvédő, hogy regenerálódjon, illetve úgy eddzen, hogy az a felépülésére váljon, tehát – ellentétben sokan másokkal – nem igazán pihent.

„Lando Norris ezzel szemben például nagyon vicces módon Carlos Sainz-os arcképekkel díszített golflabdákat ütögetett el minél messzebbre.”

Vámosi Péter végezetül hozzátette: Monzát inkább a Mercedesnek adná, és talán még az Orosz Nagydíjat is, de hogy azt követően milyen pályákra kell az autókat egyáltalán beállítani, tényleg egy nagy kérdés.

A Hamilton-Verstappen küzdelemben pedig 50-50 százaléknak érzi mindkét pilóta esélyét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×