eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
George Russell, a Williams brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának harmadik szabadedzésén a montréali Gilles Villeneuve versenypályán 2019. június 8-án, a futam előtti napon.
Nyitókép: Valdrin Xhemaj

F1: fontos kérdésre kaphatunk választ azzal, hogy George Russell beül a világbajnok autójába

Ezen a hétvégén a Williams brit pilótája, George Russell helyettesíti a Mercedesben hétszeres világbajnok honfitársát, Lewis Hamiltont a Forma-1-es Szahíri Nagydíjon. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint a lehető legjobb döntés született.

A rajongóktól kezdve a Liberty Medián át a sportszakmáig, sokak vágya teljesül ezzel, hiszen ki ne nézné meg azt, hogy ha egy sereghajtó pilótát beraknak az idei világbajnok konstrukcióba, akkor mire képes – fogalmazott az InfoRádiónak Vámosi Péter, aki szerint eldőlhet a kérdés, hogy a versenyzők "ennyire bénák", vagy adott esetben vannak olyan konstrukciók, amelyek valóban rendkívül kiemelkednek a mezőnyből.

A Racingline.hu főszerkesztője egyetértett azzal, hogy nem várt lehetőség nyílt meg George Russell előtt, aki a korábbi időmérőkön, legyen szó bármely pályáról, kivétel nélkül elverte csapattársait. Az pedig, ha első nekifutásra megszorongatná, esetleg legyőzné Valtteri Bottast, további számost kérdést vetne föl.

Mint ismert, a Szahíri Nagydíjat három csapatnál is úgy várják, hogy az egyik pilóta más lesz, mint a megszokott 2020-ban. A múlt hét végén balesetet szenvedő Romain Grosjeant Emerson Fittipaldi unokája, Pietro helyettesít majd a Haasnál, és természetes a koronavírusos Hamilton helyett beugró Russellt is pótolni kell a Williamsnél, ez a feladat Jack Aitkenre hárul. A 25 éves brit pilótának – Vámosi Péter szerint – azonban egyáltalán nincs rossz „pedigréje”, miután az egykori Formula Renault-sorozatot is megnyerte több kategóriában, de a GP3-ban (F3) is már dobogóra állhatott. A választás tehát adott, tekintve, hogy a Williams tesztpilótája, nem mellesleg rendelkezik a megfelelő mennyiségű szuperlicensz-ponttal.

A Haasnál már az is eldől korábban, hogy sem Romain Grosjean, sem Kevin Magnussen nem folytathatja jövőre, helyettük az orosz Nikita Mazepin és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher fog versenyezni. A párossal kapcsolatban a Racingline.hu főszerkesztője úgy foglamazott, egy sereghajtó csapat esetében, mint az amerikai istálló, két újonc soha nem jelent jót. Inkább kényszermegoldásról van szó, és Mazepin – több, mint valószínű – hoz annyit tőkét, szponzorokat édesapja révén, hogy kint lesz a csapat a vízből, Mick Schumacher neve pedig mindenképp ígéretes.

Csodát semmi esetre sem szabad várni tőlük 2021-ben.

„Ha jól sikerül a kísérlet – fogalmazott –, mind a két fiatal jól pályára állhat, ellenkező esetben hatalmas fejvakarások lesznek.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×