eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A barcelonai Sport: a Ferencváros sokkal több mint egy futballklub

A Ferencvárosról írnak a katalán lapok, mint a Barcelona ma esti ellenfeléről. Egy éve még vágyálomnak tűnhetett volna ez a mondat, két éve utópiának – most a valóság. A zöld-fehérek visszahelyezték magukat az európai futballtérképre.

Mintha még ebben is létezne fokozatosság: Szergej Rebrov irányításával óriásit lépett előre a kezdetek óta szinte teljesen kicserélődött csapat a nemzetközi porondon. Az első közös nyáron kiharcolta az Európa-liga főtáblájára jutást, ott (is) Barcelonában játszotta az első mérkőzését, az Espanyol ellen.

Most itt az újabb, a még nagyobb lépés gyümölcse: a Bajnokok Ligája 2020-as csoportkörének nyitányán a helyszín újra a katalán metropolisz,

az ellenfél pedig a Bayern München elleni 2-8 óta az első BL-mérkőzését, az első nemzetközi tétmérkőzését vívó FC Barcelona.

A Barcelona a helyi sajtó szerint a legerősebb támadósorával (Griezmann, Coutinho, Fati és előttük Messi) készül, Marc-André Ter-Stegen sérülése miatt Netónak nincs igazán alternatívája a kapuban, míg a védelemben Sergi Roberto, Piqué és Lenglet mellett, a sérült Jordi Alba helyén, vélhetően az egyik „új fiú”, a holland származású, amerikai válogatott, Sergiño Gianni Dest játszik. A 19 éves szélsőhátvédért szeptemberben nagy harcot vívott a Bayern München és a Barcelona, utóbbi győzött. A „maradék” két helyre Frenkie de Jong és Miralem Pjanić a jelölt, a Juventustól érkezett bosnyák középpályásnak ez a mérkőzés jelentheti az igazi bemutatkozását új klubjában, mert a La Ligában eddig két meccsen összesen 27 percet játszott.

Ő az egyetlen, akinek személyes ismerőse van a ferencvárosi játékosok között, a Fradi két bosnyák válogatott játékosával, Adnan Kovačevićcsel és Eldar Ćivićcsel hazájuk válogatottjából ismerik egymást.

A barcelonai Sport egyébként megadja a tiszteletet a zöld-fehér klubnak: Ferencváros, sokkal több mint futball című cikkében, amellett, hogy rögzíti, hogy azonos évben alapították a két egyesületet, kitér arra is, hogy a Fradi más szakosztályai is nagyon sikeresek. Külön is említi, hogy a vízilabdázói Európa legjobbjai (a helyi Barceloneta is összekerült a Ferencvárossal a vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében).

A másik katalán sportnapilap, az El Mundo Deportivo alkalmasint népszerű a ferencvárosi szimpatizánsok között, mert szavazásán – Ki nyeri a mai mérkőzést? – több mint 22 százalék a zöld-fehérek sikerét jövendölte a kedd reggeli órákban.

Nem ilyen optimisták a fogadóirodák,

az Admiral Bet, például, 27-szeres pénzt fizetne a vendégsikerre, a cégnél kiemelkedően ezzel lehetne a legjobban keresni a BL első fordulójában.

A Barcelona az UEFA által szervezett sorozatokban eddig mindössze egyszer játszott magyar klub ellen, a Cruyff és Neeskens köré épített gárdát hozta el a Vasas Budapestre a hetvenes évek közepén. Ugyanakkor négy játékos is szerepelt a pályafutása során mindkét klubban: Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán mellett a húszas-harmincas évek válogatott játékosa, Berkessy Elemér is viselte a Barcelona és a Ferencváros mezét.

A barcelonai Sport érdekes összeállítást jósol a Ferencvárosnak, Dibusz elé a Lovrencsics, Frimpong, Kovačević és Heister nevét írta, a középpályára Isael, Ladouni, Haratin és Tokmac, előre Škvarka és Boli került. Valószínűbb, hogy a Rebrov a Dibusz – Botka, Kovačević, Blažić, Ćivić – Isael, Sigér, Haratin, Tokmac – Zubkov, valamint Mak vagy Uzuni kap szerepet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×