eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Federación Colombiana de Futból

Vereséggel kezdték az argentinok a Copát

Már a mezőny fele bemutatkozott az idei Copa Américán, de a hatból csupán két csapat, a brazil és a kolumbiai szerzett gólt. Utóbbit az argentinok bánták, akik, Messivel a soraikban, vereséggel kezdték a brazíliai tornát.

Porto Alegrében találkozott a venezuelai és a perui válogatott az A-csoport második mérkőzésén. (Az elsőn a brazilok 3-0-ra verték a bolíviaiakat.) Miután Luis Mago a 75. percben megkapta a második sárga lapját, a venezuelaiak emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. Ha csak a VAR-t nem számítjuk plusz egy embernek hozzájuk: a videobíró, lest látva, két gólt is elvett a peruiaktól. A torna legdélibb helyszínén a vártnál is szerényebb érdeklődés (13 370 néző) mellett lejátszott mérkőzés eredménye elsősorban a braziloknak kedvez.

A B-csoport nyitó találkozóját Salvadorban, Bahia államban játszott a kolumbiai és az argentin válogatott. Lionel Scaloni, az Albiceleste szövetségi kapitánya hevesen kifogásolta az Itaipava Arena Fonte Nova gyepének állapotát a meccs után, de hát régi igazság: a győztes kolumbiaiak ugyanazon játszottak.

Az argentinoknál játszott Otamendi, Tagliafico, Lo Celso, Di María, Agüero és Lionel Messi is, de az Albiceleste vereséggel zárta a világbasjnokság óta játszott első tétmérkőzését. A portugál Carlos Queiroz által dirigált kolumbiaiak a 71. percben szereztek vezetést, James Rodriguez átadását Roger Martínez gyönyörű lövéssel értékesítette. A 86. percben Lerma labdáját Duván Zapata váltotta gólra. Mind a két gólszerző csereként állt be, s korábban éveken át az argentin bajnokságban szerepelt.

Az argentin válogatott 1979 óta először veszítette el bemutatkozó mérkőzését a Copán. A kolumbiai húsz év után nyertek ismét a kontinenstornán az Albiceleste ellen.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×