eur:
395.03
usd:
372.05
bux:
66385.52
2024. április 16. kedd Csongor
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Ferencváros labdarúgócsapata teqballt népszerűsítő sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2016. október 20-án. A magyar találmányt, a teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok szerint akár többen is. A Teqball Kft. pénzzel és sporteszközzel is segíti a bajnoki címvédő klubot.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar bajnokságban is lesz videobíró?

A Ferencváros támogatja a rendszer kiépítését - mondta Orosz Pál vezérigazgató.

Az NB I-es bizottságnál szóba került a videobírós rendszer kiépítésének lehetősége, a klubok képviselői elkezdték a tárgyalásokat a témáról – írta a Nemzeti Sport.

A lapnak Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója azt mondta: minél hamarabb be kell vezetni Magyarországon is a videobírót. A sportvezető azt mondta, a Ferencvárosnál egyöntetűen támogatják a videobírót, és úgy vélik, ha működött volna a rendszer, az elmúlt évben bajnok lett volna a csapat. Orosz Pál több olyan esetet is felsorolt, ahol a zöld-fehérek kárára tévedtek az előző szezonban.

„Tudjuk, nem mindig mi leszünk a kedvezményezettek. De igenis objektívnek kell lenni.

A játékvezetőnek is megnyugvást, egyfajta mankót jelentene a rendszer. Arról nem is beszélve, ha nem szállunk fel erre a vonatra, lemaradunk. Nemzetközi szinten előbb-utóbb mindenhol bevezetik, miért akarunk ezen a téren is háttérbe szorulni? Lehet azt mondani, hogy a rendszer elvesz a futball romantikájából, de a szurkoló sem örül annak, ha – mondjuk – egy nyilvánvaló szituáció után elvesznek egy mesteri gólt, mint például a hétvégén, jelzem, már másodszor, Davide Lanzafame ollózós gólját” - fejtette ki.

Orosz Pál szerint háromfajta megoldás van.

  • Közvetítőkocsikhoz hasonló gépjárműveket kellene beüzemelni, három ilyen elég lenne az NB I-re.
  • A stadionokba telepíthető rendszer, amelynek az a hátránya, hogy csakis azokban a létesítményekben lenne, ahol aktuálisan éppen élvonalbeli csapat van
  • Telepített központból figyelik a mérkőzéseket.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×